Kleine dingen waaraan je merkt dat je vriendin vreemdgaat

CREDITS: Elizabeth Tsung

Elke relatie kent goede en wat mindere tijden. Over het algemeen kun je samen uit de dalen komen door een dosis goede communicatie en leuke dates. Soms reiken de problemen overigens wat verder. Dan zit er iets of misschien zelfs iemand anders tussen jullie. Je kunt iemand hier natuurlijk niet zomaar mee confronteren. Haar vriendinnen zullen waarschijnlijk ook niet eerlijk tegen je zijn. Toch zijn er een aantal signalen die je dan kunnen helpen. Painful, but helpful: aan deze kleine dingen kun je merken dat je vriendin misschien vreemdgaat.

vriendin vreemdgaat, Kleine dingen waaraan je merkt dat je vriendin vreemdgaat
Foto: Vera Arsic

Ze is vaak afgeleid, maar waardoor?

Je merkt dat ze aan het dagdromen is en als je vraagt waar ze aan denkt, is het “niks”. Of “gewoon, niks belangrijks”. Wel belangrijk genoeg blijkbaar om haar aandacht van jou af te leiden.

Dit zijn de signalen dat je vriendin misschien vreemdgaat

Als iemand vreemdgaat, voel je je vaak niet meer heel betrokken in hun leven. Je partner houdt zich dan bezig met dingen waar jij niet veel vanaf weet. Wellicht heeft ze zelfs opeens heel veel nieuwe contacten. Of ze is op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze houdt zich hier veel mee bezig en jij weet er vrij weinig van af.

Dit kan overigens ook gewoon een indicatie zijn van persoonlijke verandering en ontwikkeling. Interesseer je hierin zodat er geen kloof tussen jullie ontstaat. Helaas kan het dus ook een indicatie zijn dat er al iemand tussen jullie in staat.

Ze schermt haar telefoon af

Een heel belangrijk teken dat je vriendin vreemdgaat: ze schermt haar berichtjes af. Misschien is ze altijd al wel héél erg gericht op haar privacy. Of komt er een verjaardag of anniversary aan waar ze iets voor aan het plannen is. Maar over het algemeen is het niet gebruikelijk om in je relatie je telefoon af te schermen als er een melding binnenkomt. Je hoeft geen cheesy gedeeld account te hebben, zoals Prince Harry en Meghan. Liever niet zelfs. Maar als ze doet alsof haar telefoon een geheime schat is waar ze ook nog eens creepy naar zit te glimlachen, is dat geen goed teken.

Zie je ook opeens nieuwe contacten met namen die je niet kent? Dit hoeven niet eens mannen-namen te zijn. Onderschat het undercover-gehalte van een vreemdganger niet.

Ze zoekt redenen om ruzie te maken

Je kunt al wel eens denken dat je vriendin boos wordt om onredelijke dingen. Hoe moeilijk is het ook om de WC-bril gewoon weer omlaag te doen? Als je vriendin vreemdgaat, kan ze ineens extra onredelijk worden. Ze zoekt ruzie over kleine dingen. Je zou nog met een hele fudge brownie chocolade-reep en een bos rozen thuis kunnen komen en je krijgt nog de wind van voren. Je kunt niks goed doen, want er is dus eigenlijk niks mis met jou.

Ze wil er goed uit zien, maar niet voor jou

Ze is opeens op een streng dieet en staat te zweten in de sportschool. Als ze de deur uit gaat, ziet ze er ook opeens veel gelikter uit (hint: make-up). Aangezien ze toch niet meer zo vaak voor jou uit de kleren gaat, voel je je niet echt aangesproken door deze ontwikkelingen. Doet ze het wel voor jou? Waarschijnlijk niet dan.

Nu hoeft niet heel haar leven of elke actie afgestemd te zijn op jouw geluk. Toch is het verdacht als je vriendin ineens voor een andere look gaat. Combineer dit met desinteresse in jou en je hebt het recept voor een pijnlijke openbaring.

Ze is opeens veel afstandelijker

Er is overduidelijk minder fysiek contact: jullie hebben veel minder seks, knuffelen minder en er is overduidelijk veel afstand. Een belangrijk signaal dat je vriendin vreemdgaat, is soms niet eens alleen deze fysieke afstand. Je merkt vaak ook dat je partner je veel minder aankijkt en direct oogcontact zelfs vermijd. Noem het schaamte of desinteresse. Het is in ieder geval geen goed teken.

zo weet je of je vriendin vreemdgaat
Foto: Fizkes
LEES OOK