Deze 9 kenmerken hebben de langst durende relaties gemeen

Soms heb je gewoon een stel waarvan vrienden en familie het op voorhand al weten: deze blijven voor altijd bij elkaar! De vraag is of dit stel dat zelf ook denkt, wellicht zijn ze daar helemaal niet eens mee bezig. En dit is gelijk een van de eerste kenmerken: geen haast. Benieuwd of de houdbaarheidsdatum van jullie relatie nadert? Niet als jullie aan de volgende kenmerken voldoen.

1. Geen haast

Jullie hadden tientallen dates voordat jullie ‘official’ gingen. Direct samenwonen? No way, jullie hebben alle tijd. Trouwen? Nog helemaal niet aan de orde geweest joh. En kinderen? Please… Jullie hebben elkaar altijd de ruimte gegeven om zoveel mogelijk uit je leven te halen, of dit nou samen was of soms alleen.

Toekomstfantasiën zijn rijkelijk aanwezig, maar échte toekomstplannen zijn voor later. Want jullie hebben waarschijnlijk nog tijd genoeg samen!

2. Vrijheid is blijheid.

In het verlengde van kenmerk 1: vrijheid is blijheid. Ofwel: hoe knap en hoe leuk je partner ook is, als ze je claimt dan kun je er maar zo snel mogelijk vanaf, want minder gaat dit niet worden. Alleen maar erger. Een kanttekening: in den beginnen is jaloezie natuurlijk een stuk natuurlijker dan na een aantal jaren.

Wil ze op yogales, maar dat ten kosten van jullie wekelijkse House of Cards-avond? Ga ermee akkoord, samen op de bank zitten doe je maar als je met pensioen bent. Wil jij vaker op zaterdag knetterlam thuis komen, maar hebben jullie zoveel verjaardagen van haar familie? Fuck it. Haar familie heeft net zo veel lol zonder jouw chagrijnige smoel.

3. Je hebt dezelfde interesses

Langdurige relatie2

Klinkt als een cliché, maar als je op de lange termijn nog gelukkig wilt zijn met elkaar is het toch belangrijk dat je dezelfde dingen leuk vindt. Ook na 10 jaar. Anders ga je dingen van elkaar verwachten die de ander niet waar kan en wil maken. Voorbeeld: Ansje is dol op dansen, Joopie doet in het begin mee. Voor Ansje. Maar Joopie vind het op een gegeven moment wel welletjes, terwijl Ansje altijd gedacht heeft dat Joopie het heel erg naar z’n zin had. En dan?

Typisch voorbeeld. Gebeurt dagelijks. Niet best.

4. Je wordt op regelmatige basis samen dronken

Het is niet alleen wetenschappelijk bewezen dat dit super goed is voor je relatie, maar velen hebben dit ook aan levende lijven ondervonden. Ten eerste is het natuurlijk gewoon heel gezellig om met z’n tweeën er op uit te gaan en lekker tipsy te worden. Je maakt weer wat anders mee dan dat je gewend bent en creëert de mooiste herinneringen. En ten tweede durft een dronken persoon zich altijd veel meer te geven, dan een nuchter iemand. Dit kan resulteren in heftige discussies en slapeloze nachten, wat soms goed is. Maar het kan ook resulteren in heftige seks en slapeloze nachten, wat altijd goed is.

Ondanks dat het in het begin misschien een beetje raar voelt om alleen met je vriendin op stap te gaan, maar geloof me: het wordt sowieso leuker. Gooi er meer drank in en doe niet anders als dat je met je vrienden zou doen. Nou ja, hier en daar kun je wel wat bijschaven, maar je snapt wat ik bedoel. Avond van je leven, mate. Gelukkig weet je waar ik het over heb!

 

5. Je kunt lelijk zijn bij elkaar

Tuurlijk, jouw vriendin en jij zijn het mooiste stel op aarde. Maar niet altijd. ’s Ochtends na die hele lamme avond, mja, dan zie je er gewoon niet uit. Gelukkig kunnen jullie dat van elkaar hebben. Écht, er blijven hordes vrouwen die vóór hun vriend opstaan om zich snel even op te frissen. Doet ze dit? Is misschien nu leuk, maar op het lange termijn gaat dit haar opbreken en is het einde verhaal.

 

6. Je geeft elkaar soms gelijk

Kijk iedereen weet: jij hebt altijd gelijk. Maar iedereen weet ook: dat is complete bullshit. En daar heb ik dan weer gelijk in. Soms heb je dus ongelijk en dat moet je dan toegeven. En hoe koppig jij ook bent, soms weet zij het gewoon beter. Of andersom. En dan moet de ander dat beamen. Je zult merken dat het voor je zelf ook goed voelt om haar gelijk te geven. Maar dat wist je al, tóch?

, Deze 9 kenmerken hebben de langst durende relaties gemeen

7. Jullie kunnen goed met elkaars vrienden overweg

Over vrienden gesproken, dit is namelijk een belangrijk punt. Als je vrienden je meissie niet mogen of andersom, dan is het eigenlijk al gedoemd om te mislukken. Die vriendschap óf die relatie. En dan moet jij keuzes gaan maken. En zo verliezen veel mannen hun vrienden. En als het meissie er dan op je veertigste met de kinderen vandoor gaat sta je alleen. Je ziet ze elke dag. Bij de Albert Heijn. Super zielig.

Dús ben jij BFF’s met de vriendinnen van je vriendin én andersom? Dan zit je gebakken, pik.

8. Jullie hebben seks

 

Klinkt logisch. Is het ook. Maar veel stellen komen er niet aan toe door drukte of ze missen de lust. Zélfs als beide partijen ’tevreden’ zijn met dit vrijwel seksloze leven, gaat dit jullie relatie tóch opbreken. Het is na eten en drinken gewoon een basisbehoefte en daarnaast goed voor je ego. En ieders ego heeft af en toe een aai nodig.

Natuurlijk zit dit puntje bij jullie helemaal goed, al zijn er altijd periodes zijn dat het minder gaat. Maar als het al jaren voor één of beide als een moetje voelt, dan is het niet best. Stelletjes die voor ever ever bij elkaar zijn vinden elkaar altijd terug en wisselen passievolle seks af met pure lust. En dat hoeft echt niet 15 jaar lang, vier keer per week…

9. Jullie kunnen met elkaar lachen

Last best, want wat is er belangrijker dan lol hebben met elkaar. Een zeer herkenbaar kenmerk van stelletjes met langdurige relaties is dat ze denken dat ze het gekste stel op aarde zijn. Niemand heeft zulke bizarre trekjes alles jullie twee!

Als je op maandag kan zeggen ‘ik heb écht zo veel gelachen dit weekend’ en het blijkt dat je vrijwel alleen maar samen met je vriendin geweest bent, dan ben je winning in life!

Langdurige relatie