Is microcheating de moderne vorm van vreemdgaan?

CREDITS: Velizar Ivanov | Unsplash

Als jij je in een relatie bevindt, zit jij er waarschijnlijk niet op te wachten dat je partner het bed deelt met een andere man. Sterker nog: het is voor velen verraad en dus hartstikke vreemdgaan. Een no go, tenzij je een open relatie hebt, dan is het een ander verhaal.

De grens van flirten of vreemdgaan is bij iedere relatie anders. De één vindt het al vreemdgaan als je partner zoent met een vriendin van haar, terwijl een ander er het liefst aandachtig bij staat te kijken.

Anno 2019 bestaat er ook een andere vorm van vreemdgaan: microcheating. Misschien onbekend voor jou, maar grote kans dat je er een handje vol van hebt!

Is microcheating de moderne vorm van vreemdgaan?

Er komt geen seks of een hartstochtelijke zoenpartij aan te pas. ‘Micro-vreemdgaan’ gaat over de – zoals je vast al kan raden – de kleinere elementen. Hierbij bindt jij je emotioneel of fysiek aan iemand anders. Vaak met behulp van je smartphone. Het gaat van een simpele like op Instagram tot aan het volledig sliden in een DM. Het begint waarschijnlijk redelijk onschuldig met een beetje online flirten, maar kan binnen de kortste keren uitgroeien tot een emotionele verbinding. Die gevolgen kunnen net zo verwoestend zijn als stiekem het bed induiken met een andere chick. 

Om dit soort ontrouw te voorkomen, is het belangrijk om met je bezorgde partner grenzen te stellen. Duidelijke communicatie is de sleutel om pijnlijke misverstanden te voorkomen. Af en toe een beetje flirten met een andere meid is niet erg. Jouw vriendin flirt waarschijnlijk ook met andere jongens. Het wordt alleen een probleem als je het verbergt voor je partner. Op dat moment zal jij eens achter je hoofd moeten krabben of er écht niet meer achter zit dan enkel flirten.

microcheating
Foto: Josh Felise
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…