Deze aanwijzingen vertellen je of de eerste date succesvol is

CREDITS: rawpixel.com

Je hebt vast wel is een situatie gezeten waarvan je het gevoel had dat de eerste date perfect ging, maar het uiteindelijk niet wederzijds bleek te zijn. Jij voelde waarschijnlijk de chemie en de romantiek en stuurde na de date nog even een appje dat je het erg leuk vond. Vervolgens keek je uit naar haar volgende berichtje, waarna zij niks meer van haarzelf liet weten of alleen een kortaf antwoord. Wees dan niet getreurd mannen, we’ve all been there.

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten waar je staat na een eerste date. Toch kun je veel leren van het nadenken over je eerste date-ervaring. Dit zou je een vrij goed idee moeten geven van het feit of er al dan niet een tweede date komt. Door wat meer oplettend te zijn ben je in staat om te decoderen of ze voor je valt of zo snel mogelijk van je af wilt. Hier zijn enkele aanwijzingen die je kunnen helpen te achterhalen of je eerste date daadwerkelijk succesvol is.

Deze aanwijzingen vertellen je of de eerste date succesvol is

Houding

Iemands houding kan al verklappen of de volledige aandacht op jou is gevestigd. Als je het gevoel hebt dat dit niet zo is, dan is dat geen goed teken. Je kan dit al merken aan of iemand vrolijk, chagrijnig of somber is. Zo niet, dan zijn er een aantal aanwijzingen waarop je kan letten. Bijvoorbeeld wanneer ze tijdens het praten helemaal naar je toe leunt of als ze constant oogcontact maakt.

Glimlach

Lacht je date om de kleinste moppen die je maakt? Of bloost ze gemakkelijk als je ze complimenteert? In dit geval is een glimlach een klein gebaar, maar spreekt het boekdelen. Blozen en lachen zijn namelijk onbewuste flirtende bewegingen die erg moeilijk te verbergen zijn als je in de aanwezigheid bent van iemand die je leuk vindt.

aanwijzingen, Deze aanwijzingen vertellen je of de eerste date succesvol is
Foto: rawpixel.com

Openstellen

Wanneer twee mensen elkaar leuk vinden, is het ofwel ongemakkelijk glimlachen en blozen aan het begin of onophoudelijk gebabbel. Een date kan heel lang duren voor je gevoel als er constant stiltes vallen. Als dit gebeurt dan kun je er maar beter een punt achter zetten. Je weet dat het goed zit, wanneer jullie beide geen moeite hoeven te doen voor gespreksstof. Als je merkt dat zij zich openstelt dan betekent dit dat ze zich op haar gemak voelt bij jou.

Overeenkomsten

Om de juiste match te vinden is het onder andere belangrijk dat je overeenkomsten terug ziet. Stel je bent op date en je komt erachter dat jullie totaal verschillen van elkaar, dan is het eigenlijk al een verloren zaak. Probeer erachter te komen of jullie van dezelfde films, muziek of sport houden. Het kan ook zijn dat jullie dezelfde humor hebben. Met elkaar kunnen lachen is ook een belangrijke factor bij het vinden van de juiste dame. Wanneer je elkaar beter aanvoelt is het ijs gebroken en zal de date ook wat gemoedelijker verlopen.

aanwijzingen, Deze aanwijzingen vertellen je of de eerste date succesvol is
Foto: rawpixel.com

Comfortzone

We hebben allemaal een comfortzone om ons heen en als iemand die we niet leuk vinden die ruimte betreedt, maakt dat ons erg ongemakkelijk. Aan de andere kant, als iemand die we leuk vinden onze persoonlijke comfortruimte betreedt, genieten we van het gevoel. Het is dan ook een goed teken als je merkt dat ze dichtbij je komt zitten of kleine aanrakingen maakt.

Na borrelen

Zoekt je date naar manieren om de date te verlengen, door bijvoorbeeld door te gaan met het gesprek, zelfs nadat de rekening al betaald is en de tafel is leeggemaakt? Of stelt ze voor om nog een drankje te doen na jullie date? Zo ja, dan zijn dit duidelijke aanwijzingen die onthullen dat het een geslaagde eerste date is en er hoogstwaarschijnlijk een vervolg komt.

Het afscheid

Het einde van de date is in zicht en je zegt elkaar gedag. Dit is het moment dat je aan de hand van haar lichaamstaal kan bepalen of de date zijn vruchten heeft afgeworpen. Terwijl je haar vaarwel knuffelt of kust, blijft ze nog wat langer om je heen hangen of je kijkt elkaar nog diep in de ogen aan. Als je iemand leuk vindt, kun je niet wachten om diegene weer te zien. De date is geslaagd als ze laat merken dat ze je nog een keer wilt zien en uitkijkt naar een volgende date.

aanwijzingen, Deze aanwijzingen vertellen je of de eerste date succesvol is
Foto: William Recinos