De beste dag voor een eerste date

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer even onderweg. We leven in de maand februari, en dat betekent dat Valentijnsdag voor de deur staat. Weiger jij om mee te werken aan dit ‘commerciële hoogstandje’ of vind je het te klef om te daten op Valentijnsdag?  Geen zorgen! Wij hebben de allerbeste dagen voor een eerste date geselecteerd.

Het is onderzocht, dus het moet kloppen!

Een date is een date toch?! Niets is minder waar. Er zijn momenten waarop jouw afspraakje stukken succesvoller wordt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er wel degelijk dagen zijn waar je het beste op kan daten. De een misschien wat minder verassend dan de ander. Zo’n duizend mensen hebben meegewerkt aan een onderzoek over daten. De date was een succes als beide personen een tweede date met elkaar wilden. Met de conclusies van dit onderzoek zijn de beste dagen om te daten in kaart gebracht.

De beste dag

De conclusie van dit onderzoek is als volgt: Zaterdagmiddag en dinsdagmiddag zijn DE momenten voor een afspraakje. Sterker nog, je vergroot je kansen op een tweede date met 30 procent op deze dagen!

Onderzoekers geven aan dat singles het vaakst denken aan het weekend. Bijbehorend natuurlijk de andere knappe en leuke singles. Daarom is donderdag de minst goede dag om een date te plannen.

een eerste date, De beste dag voor een eerste date
Credits: Huy Phan

Wat je vooral niet moet doen op een eerste date

Je moet een date nooit een date noemen. We know, klinkt heel gek maar het is echt waar. ‘Date’ is zo’n beladen woord. Zeg daarom beter: “Zullen we wat gaan drinken?”.

The man with a plan. Vrouwen houden van mannen die weten wat ze willen. Je kent het wel, ‘kies jij maar een restaurant, ik weet het niet’. Daarom moet jij zorgen dat je voorbereid bent en een plan hebt!

Mochten de wetenschappers nou gelijk hebben. Zorg dan dat jij als eerste de telefoon oppakt en haar belt. Niet appen: bellen. Neem het initiatief en zorg er voor dat jij haar helemaal ‘veroverd’.

Interessante ‘date stories‘ horen we uiteraard graag!

een eerste date, De beste dag voor een eerste date
Foto: Toa Heftiba