PITTA: een 4-in-1 mini drone met 4K camera

Gear

De PITTA drone

De tech trends staan nog geen week op de site of de volgende autonome drone is alweer aangekondigd. De vliegende cameraatjes zijn niet meer weg te denken. Met PITTA heb je een drone te pakken die het beste van een drone combineert met meerdere functies. Dus een beveiligingscamera, drone, 4K-actiecamera en een volg functie zit allemaal in een klein rond balletje.

PITTAEindelijk een volgfunctie?

De drone en al zijn functies zitten verpakt in een balletje van 170 millimeter en weegt maar 200 gram. De tofste functie is nog altijd het vliegen en filmen. Helemaal dankzij een automatische piloot en autonome volg functie. Hierdoor richt de camera zich op jou en vliegt de drone je achterna zodat je de beste shots kunt maken. De vleugels zitten met magneten vast en zijn dus snel losgekoppeld zodat je de actiecamera kan gebruiken. Doordat het kliksysteem zo simpel in elkaar zit is het makkelijk om de drone op je fiets of op een selfie stick te monteren.

PITTAOpladen als beveiligingscamera

Bij het pakket zit een dock waarmee je de drone in een beveiligingscamera veranderd. Die net als de Nest de beelden live naar je telefoon streamt. Filmen doet het apparaat met 4K en 30 FPS dus de boeven staan er sowieso mooi op. Je hoeft de actiecamera pas na 100 minuten op te laden en als je de drone functie gebruikt heb je zo’n vijftien minuten accuduur.

Kickstarter succes

Recent faalde er nog een kickstarter project met een autonome drone. Maar in 2018 schijnt er weer een beetje hoop aan de horizon. In de vorm van een klein zwart balletje dat iedereen achtervolgt ontstaat er zo weer een succesvol project. Het is voor de backers op kickstarter een teken van hoop in de toekomst. De campagne is dan ook een groot succes en heeft inmiddels al ruim 1.000 volgers. Dat lijkt weinig, maar het streefdoel was maar €50k en dat zit momenteel op €290k. De PITTA komt daardoor waarschijnlijk voor €300 euro op de markt wat ook een prima prijs is voor zo’n multifunctionele camera/drone.

PITTA

PITTA PITTA

Menu
Total
1
Share