Solar is het niet verleerd – en wij ook niet

Solar 2022. Eindelijk weer. Wat een weekend. Wat een mensen. Wat een feestje. Het was intens. We waren erbij en wat was het aan!

Solar kan het nog steeds

We begonnen direct met een uitdaging. Hoort erbij, dus dan kun je het maar beter meteen gehad hebben. Te veel spullen en geen bolderkar, een plaatselijke regenbui, tentstokken gebroken. Alles wat mis kán gaan, ging ook mis. Maar daarna; tijd om te shinen. Zodra het lipje van het eerste blikje openging waren we het alweer lang en breed vergeten. Vanaf nu kan het alleen nog maar beter gaan. Of bergafwaarts, want het is maar hoe je het bekijkt. Nu zijn de herinneringen in ieder geval lichtelijk blurry.

, <strong>Solar</strong> is het niet verleerd &#8211; en wij ook niet

Sfeerbeheer

Eén ding is zeker: Solar is zijn kunsten tijdens die lange pauze door tante Corrie zeker niet verleerd. Zo heeft de organisatie de mooiste en meest creatieve stages gebouwd. Er was kleur, er was sfeer, er waren fijne mensen, er leek geen eind aan te komen. De line-up stond bol van mooie namen. Goldband, Typhoon, Kraantje Pappie, Kriss Kross Amsterdam, Lucas & Steve, De Staat en Paul Elstak. Alsof het niets is. De grootheden lieten hun kunsten zien verdeeld over twaalf stages op het festivalterrein en op drie verse stages op de camping.

The Art of Bombay Stage

Dorst? Dan was er de Bombay Sapphire area. Er was een heuse ‘The Art of Bombay Stage’ met eigen bar en DJ-booth. Als je ook fysiek aanwezig was is deze kleurrijke stage je zéker niet ontgaan. Terwijl de bartenders zorgden voor de lekkerste GT’s, bleven de lekkere plaatjes aan de lopende band uit de speakers knallen. Kortom: alles wat je nodig hebt.

We gingen zo lekker daar, dat we de recepten hebben opgevraagd. Uiteindelijk bleek dat de bartenders aan de gang zijn gegaan met de Bombay Citron Pressé. Deze nieuwe frisse gin is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde suikers. Een pure, verfrissende gin van versgeperste mediterraanse citroenen. Een perfecte gin dus voor Solar-zonnestraaltjes.

We zetten ze hieronder twee GT’s voor je op rij (eentje met de nieuwe Citroen Pressé), waardoor je ze easy zelf kunt maken. En als je dan toch bezig bent: zorg dat je playlist klaarstaat voor de lekkere tunes. Met een beetje geluk zorgt Moeder Natuur voor het zonnetje, en heb je zo je eigen #stircreativity ervaring. Cheers!

‘Pressé Ultimate Tom Collins’

  • 50 ML Bombay Citron Pressé
  • 15 ML Citroensap
  • 10 ML Suikersiroop
  • 75 ML bruiswater
  • 1 citroenschijfje

Zo maak je ‘m

Gebruik een longdrinkglas en doe hier ruim ijsklontjes in. Vervolgens schenk je 50 ML Bombay Citron Pressé en daarna de citroensap en suikersiroop. Top dit af met het bruiswater. Roer en garneer met een citroenschijfje.

‘Bramble & Tonic’

  • 50 ML Bombay Bramble
  • 100 ML Premium Tonic
  • Citroenschijfje

Zo maak je ‘m

Vul het glas met ruime hoeveelheid ijklontjes. Vervolgens schenk je 50 ML Bombay Bramble en 100 ML Premium Tonic. Knijp citroensap van het citroenschijfje in het glas en doe daarna het citroenschijfje als garnering erbij in het glas.