Ode aan de 30-jarige Nederlandse dance scene: de Dutch Dance Quiz

Nederlandse dancemuziek is één van de grootse exportproducten van ons kikkerlandje. Fenomenaal, vooral als je bedenkt dat het ook nog eens cultureel is. Dit hebben we natuurlijk vooral te danken aan de grootheden zoals Tiësto, Armin van Buuren, Hardwell en Martin Garrix. Maar er is natuurlijk véél, en véél meer. Daarom brengt ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ 15 oktober een ode aan de Nederlandse dance scene.

Dutch Dance Quiz

Eindelijk laten Hugo de Jonge & Co de teugels weer een beetje vieren. Dat komt perfect uit, want ADE staat voor de deur. Eén event dat je zeker niet mag overslaan is de Dutch Dance Quiz. Vrijdag 15 oktober keert de liveshow terug waar het hoort: in het International Theater Amsterdam. Vorig jaar begon het event als een interactieve tv-show, nu is het tijd voor real shit.

 In de twee uur durende quiz nemen twee teams het tegen elkaar op. Onder meer radio-dj Sander Lantinga en dance-iconen als DJ Jean en Dano, gaan hun dance-kennis laten zien aan ’t grote publiek. Je krijgt iconische anekdotes, verrassende gasten, nog nooit eerder vertoonde beelden en unieke optredens te zien.

, Ode aan de 30-jarige Nederlandse dance scene: de Dutch Dance Quiz
Foto: Danny Howe

Trip down memory lane

Je wordt door presentatoren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven meegenomen op een trip door 30 jaar Nederlandse dancegeschiedenis. Een trip down memory lane, dus. Bezoekers worden bij ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ getrakteerd op unieke momenten uit de dance-kroniek.

De grote man achter dit plan, Peter Kan, kan niet wachten: ”We kunnen niet wachten om met honderden danceliefhebbers live terug te blikken op de meest spraakmakende momenten uit de dancegeschiedenis. Het is nu meer dan ooit belangrijk om stil te staan bij hoe rijk, iconisch en unieke deze cultuur is.”

Met decorstukken van iconische festivals zoals Parkzicht, Sensation, Into The Woods, Thunderdome, OWAP en Lowlands wordt het International Theater Amsterdam tijdens ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ omgetoverd tot een groots festivalmuseum.

Tickets scoor je hier. 

, Ode aan de 30-jarige Nederlandse dance scene: de Dutch Dance Quiz