Dit wordt de snoeiharde technoweekender van Awakenings

CREDITS: Stef de Bont | Awakenings

Awakenings. Een waar techno-instituut dat sinds jaar en dag (lees: 25 jaar) snoeiharde BPM’s aan de man brengt. Het inmiddels legendarische festivalwalhalla is de landsgrenzen en zijn geboorteplaats de Gashouder in Amsterdam ontgroeid.

29, 30 en 31 juli 2022 wordt Hilvarenbeek, Noord-Brabant omgetoverd tot het Awakenings Summer Festival. En het belooft kneitertje lekker te worden.

Awakenings Summer Festival

Een kwart eeuw aan indrukwekkende lichtshows, soms ietwat onheilspellende technobeats én een bizar goed geluid vraagt om een schepje erbovenop. 25 jaar is namelijk niet niks en daarom een mooi moment om écht iets groots uit te pakken. Nou, dat is gedaan, hoor… Het Awakenigs Summer Festival wordt het eerste Nederlandse drie-daagse technofestival mét camping. Wat ooit begon in 1997 tijdens Pasen in de Gashouder, is dus boven zichzelf uitgestegen. Met negen stages, een programmering met meer ruimte voor sub genres én moderne innovaties is de enige term die oppopt ’toonaangevend’.

, Dit wordt de snoeiharde technoweekender van <strong>Awakenings</strong>

‘We misten een technoweekender’

Rocco Veenboer, founder van Awakenings, kan zijn geluk niet op. Met een weekender heeft hij ingespeeld op de geluiden van bezoekers: “Het festival was de laatste jaren steevast binnen 24 uur uitverkocht en onze achterban gaf aan een volledige weekender gericht op techno echt te missen in het festivallandschap. Dat we dit nieuwe hoofdstuk van Awakenings in Hilvarenbeek mogen realiseren is een droom die uitkomt.”

Negen stages: probeer die maar eens allen te voorzien van een dikke line-up. Tja, laat dat maar aan Veenboer & Co over. De ‘letterarea’s’ – van area A tot area X – bieden allemaal plaats voor de technobazen der technobazen. Bekende namen als Nina Kraviz, Len Faki en Reinier Zonneveld sluiten een aantal area’s af op zaterdag, op de zondagse timetable pronken namen als 999999999, Jeff Mills en Héctor Oaks. Benieuwd naar de volledige line-ups? Check het hier.

In het groen beuken

Awakenings = duurzaamheid. Al meer dan tien jaar lang is 95% van al het eten vega en 93% van alle gebruikte bekers, flesjes en blikjes zijn gerecycled. En dat met een zelf ontwikkeld beker-recyclesysteem. Op dit moment wordt er zelfs geëxperimenteerd met slimme accu’s die worden opgeladen door gasgeneratoren die op biogas werken. Met als resultaat: een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot. Dus: op Awakenings ben je in het groen aan het beuken.

En die moderne innovaties? Dat ga je dit jaar meemaken: door een efficiëntere manier van opstellen van het geluidssysteem, kunnen decibels worden verlaagd, zonder jij er ‘last’ van hebt. Sterker nog: de kwaliteit van de beats blijven oorstrelend en jij hebt minder kans op gehoorschade. Terwijl de werknemers van cadeauwinkel Piggy’s te Hilvarenbeek ook nog eens prettiger kunnen werken tijdens de weekender. Win-win.

Camping

Goed, dan nog over op het unieke van een technoweekender: de camping. Je kunt je eigen tentje meenemen, maar er zijn ook nog pick up tenten en festipi’s beschikbaar. Op de camping vind je een welness, een vintagekledingwinkel, een 24/7 bios. een jeu-de-boule-baan én Night Village. Die laatste zal je waarschijnlijk lekker in de oren klinken. Dat is meer de terecht, want je kunt daar tot 05:00 ’s nachts doorrammen.

Zin in? Snappen we, wij ook. MANIFY is van de partij en neemt je tijdens de weekender mee in de Awakenigs-wereld. Moet jij nog tickets scoren? Check dan hier wat er nog mogelijk is.

 

 

Source:
Awakenings Festival