On Top of the World: De Pinnacles Track in Nieuw Zeeland

Travel

Op onze reizen zoeken wij altijd het liefst de hoogte op, waar we ook zijn. Bergen, heuvels, rotsen en alles wat je maar kunt bedenken. Hoe hoger hoe beter. De uitzichten zijn vaak fenomenaal en deze keer nemen wij jullie mee naar het topje van de..

Pinnacles Track in de Coromandel

De Coromandel

De Coromandel is in de zomer één van de meest tropische regio’s in Nieuw Zeeland en is maar een paar uur rijden vanaf Auckland – de grooste stad in Nieuw Zeeland. Het binnenland is voor het grootste gedeelte bedekt met regenwoud, maar de kustlijn staat bekend om de vele tropische stranden. Kiwi’s zijn echte strandmensen en daarom hebben veel locals in de grote steden een zomerhuis waar ze enkele weken per jaar verblijven. Lekker genieten van de zon op het strand of surfen!

Maar omdat wij al heel veel mooie stranden hebben gezien in Nieuw Zeeland, hebben we dit keer de kust grotendeels overgeslagen. In plaats daarvan zijn we het binnenland ingereden door de prachtige bergen en het dichtbegroeide regenwoud, om de tofste hike te doen van deze hele regio: The Pinnacles Track

The Pinnacles Track

Het engelse woord ‘Pinnacle’ betekent zoiets als piek of hoogste punt. De naam verraad daarom al dat het einde van de tocht naar een eenzame piek zal leiden. Dat betekent avontuur én panorama uitzichten! Tijdens het eerste gedeelte van de hike volg je een pad wat is aangelegd in de tijd dat hier ‘Kauri’ bomen werden gekapt. Deze Kauri bomen behoren tot ‘s wereld meest ontzagwekkende boomsoort. Ze groeien tot wel hoger dan 50 meter en zijn dus immens groot.

Het laatste gedeelte van de tocht is speciaal aangelegd om naar de top van de Pinnacles te klimmen. In totaal duurt het 8 tot 9 uur en kun je kiezen om te overnachten in een hut – aan de voet van de berg – of dezelfde dag nog terug te keren. Als je blijft, kun je twee keer naar boven. Dat hebben wij gedaan!

De top

Het laatste half uur klim je recht naar boven. Eerst met trappen, maar hoe hoger je komt hoe meer je over rotsen en boomstronken moet klimmen. Eenmaal bovenop snap je waarom je aan de tocht begonnen bent. Op een mooie dag kun je aan beide kanten van de Coromandel Regio de zee zien en al het groen op de bergen rond je heen. Voor de waaghalzen is het een speeltuin, want niks en niemand belemmert je op de top om op het randje van de diepste afgronden te staan. Staat het zweet ook in je handpalmen, na het zien van de beelden?

Menu
Total
6
Share