Netflix-tip: iedereen kijkt The Queen’s Gambit en dit is waarom

CREDITS: Screenshot The Queen's Gambit | Netflix

37 jaar nadat Walter Tevis zijn roman uitbracht, komt Netflix met The Queen’s Gambit: de internet live-action sensatie met Anya Tayloy-Joy in de hoofdrol. In de eerste vier weken sinds de release hebben maar liefst 62 miljoen huishoudens de serie op Netflix aangeklikt. Daarmee zetten zij het nieuwe kijkersrecord voor Netflix-series met één seizoen.

Netflix-tip: iedereen kijkt The Queen’s Gambit en dit is waarom

Binnen no time brak The Queen’s Gambit het record en stond het in maar liefst 92 landen in de Top 10 recommendations. In 63 landen daarvan behaalde de serie zelfs plek #1.

Wat het vorige record was, wil Netflix geen uitspraken over doen. Wel zeggen zij hun streaminggegevens te baseren op huishoudens die minimaal twee minuten van The Queen’s Gambit hebben bekeken.

Populaireit

De populaireit van de serie ging ook over naar het originele boek, die voor het eerst in vier deccenia de New York Times bestseller lijst binnenkwam. Ook opmerkelijk: de zoekwoorden “how to play chess” hebben voor het eerst in negen jaar ook voor een piek op Google gezorgd. Co-creator en director van de serie Scott Frank is overweldigd van alle positieve reacties en zegt er het volgende over:

“I am both delighted and dazed by the response. It’s just all way beyond what any of us could have imagined. But speaking for my fellow producers and the entire cast and crew of the show, every one of whom made me look better than I actually am, we are most grateful that so many took the time to watch our show. And we all look forward to bringing you our Yahtzee limited series next.”

The Queen's Gambit
Screenshot The Queen’s Gambit | Netflix

The Queen’s Gambit

Nog niet bekend met de serie? Dit is waar het verhaal over gaat. The Queen’s Gambit gaat over Beth Harmon, een opgroeiend meisje in de jaren ’50 die haar moeder kwijtraakt na een auto-ongeluk. Hierdoor komt ze in een grauw weeshuis terecht en ontdekt ze na het ontmoeten van de conciërge dat ze een buitengewoon talent heeft voor schaken. Ze besluit ’s werelds grootste schaker te worden, maar begint dichtbij. Al in de eerste aflevering veegt ze een simultaanpartij van de locale schaakclub van de mat.

Maar, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Beth bouwt in het weeshuis tegenlijkertijd ook een verslaving op. De meest gangbare manier van disciplineren verliep namelijk hier via het medicijnkastje. Benieuwd geworden? Bekijk dan de trailer hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=CDrieqwSdgI

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…