Brute viking-serie krijgt vervolgfilm

De strijd barst opnieuw los. Néé, er komt geen zesde seizoen van de populaire hitserie The Last Kingdom, maar de vikingen komen terug met een superdikke vervolgfilm: Seven Kings Must Die. En fans zijn blij.

The Last Kingdom krijgt vervolgfilm

De vikingenserie gebaseerd op de boekenreeks The Saxon Stories van Bernard Cornwell heeft Netflix, en daarmee de wereld, veroverd. Je wordt meegenomen in de opkomst van Engeland in de negende en tiende eeuw en dat gebeurt met de grootste zwaardgevechten, machtsstrijden en revanches. De personages uit de serie komen vrijwel allemaal uit de geschiedenisboeken. Elk seizoen is gebaseerd op twee boeken. In totaal zijn er tien boekwerken van Bernard Cornwell uitgekomen en is het laatste seizoen ook daadwerkelijk geëindigd met het tiende boek.

Seven Kings Must Die
Foto: Netflix Media Center

Te verwachten in de Seven Kings Must Die-film

Maar goed, waar gaat de vervolgfilm dan over? De complotten dwalen internet over en de verwachtingen zijn torenhoog. Seven Kings Must Die zal het verhaal van The Last Kingdom uitgebreid vervolgen. Zo is er na de dood van Koning Edward nooit vrede geweest en volgt er een dubieuze strijd tussen rivaliserende erfgenamen en indringers. Hoofdpersonage Uhtred komt voor een moeilijke keus te staan. Hij moet kiezen tussen de mensen die goed voor hem zorgen én zijn droom om een verenigd Engeland te krijgen. Eén ding is zeker: Uhtred, gespeeld door Alexander Dreymon, kruipt weer in zijn viking-rol. En de verwachting is dat er nog veel acteurs en actrices terugkeren.

Omcirkel 14 april maar vast in je agenda, want dan kun je op Netflix bekijken hoe de vikingen hun laatste strijd inzetten. Dat wordt dus twee uur lang snoeihard genieten.

Meer interessante Netflix-nieuwtjes checken? Dan zit je hier goed. 

Source: