Deze brute maffia-docu over New York in ’70 en ’80 moet je zien

CREDITS: Screenshot: The Godfather | Paramount Pictures

Heb je nog nooit gehoord van de maffioso in New York? Dan heb je toch écht onder een steen geleefd. In de jaren ’70 en ’80 was de maffia namelijk heer en meester in New York. Zo bezaten ze havens, politici, politieagenten en praktisch iedereen die je maar kan opnoemen.

Dankzij de legendarische film The Godfather heb je waarschijnlijk wel een beeld gekregen van de maffioso. Alhoewel dat een film was, laat Netflix zien hoe het er echt aan toeging tijdens de oorlog tussen de politie en maffioso.

Documentaireserie Fear City: New York VS The Mafia moet je zien

De documentaireserie gaat eigenlijk over het gouden tijdperk van de maffia in New York. Er worden oud-werknemers van de politie, maffia en FBI in beeld gebracht. Beelden van dé grote maffiabazen zoals; John Gutti en Paul Castellano worden zelfs vrijgegeven. Deze beelden zijn vanzelfsprekend oude beelden, want deze leiders leven al een tijdje niet meer. Suprise.

Netflix, Deze brute maffia-docu over New York in ’70 en ’80 moet je zien
Screenshot: Fear City: New York VS The Mafia | Netflix

Waar gaat Fear City: New York VS The Mafia over?

Als je denkt dat de maffiafilms heftig zijn, dan zal deze documentaire je verbazen. Alles wat je te zien krijgt is ook écht gebeurd. Mensen van de maffioso noemde New York ook wel een stad zonder wetten; a lawless city. De stad bestond voornamelijk uit drugs, geweld en moorden. Niet echt aantrekkelijk voor een leuke citytrip.

Netflix laat zien hoe de politie georganiseerde criminaliteit in die tijd heeft aangepakt. Zo zie je hoe de FBI de maffia heeft afgeluisterd. Daardoor is de serie voorzien van exclusief audiomateriaal. Je krijgt ook even een educatief lesje over de families Gambino, Colombo, Bonanno en Genovese. Deze families waren een groot fundament van de maffia en als je The Godfather hebt gezien, dan klinken de namen bekend in je oren.

Netflix, Deze brute maffia-docu over New York in ’70 en ’80 moet je zien
Screenshot: Fear City: New York VS The Mafia | Netflix

Hoelang duurt de documentaireserie en wat kan je verwachten?

De documentaireserie bestaat uit drie afleveringen van elk 45 minuten tot een uur. Het is nu te bekijken op Netflix en je gaat gegarandeerd genieten. Er wordt veel gebruikgemaakt van oud bewijsmateriaal en opnames. Dit geeft dus een exclusief kijkje in het gedrag van de maffiabazen en hoe ze met hun slachtoffers, familie, vrienden en vijanden omgingen.

Een absolute Netflix-topper die je gezien moet hebben. Laat de popcorn maar poppen, zet het bier koud en laat het genieten maar beginnen. Enjoy watching.

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…