Kijkvoer: Harvey Specters beste pokerscenes in Suits

Sommige spellen met risico zijn price less: blackjack, roulette of een good old potje poker. Heerlijk.  Althans, als je de juiste keuzes maakt… En als je de serie Suits hebt gezien, dan weet je dat Harvey Specter áltijd wint. Vooral door zijn bekende gezegde: “I don’t play the odds, I play the man”

Poker-sensatie gegarandeerd met Suits

Pokeren is niet weg te denken uit de bekende advocatenserie. Harvey weet ieder seizoen de kaarten naar zijn hand te zetten aan de pokertafel. Of ja, meer de mensen naar zijn hand te zetten. Dat doet hij met classy drankje, in chique pakken en in verfijnde casino’s. Dit is wel even iets anders dan online slots. Hier komt het échte werk op tafel. Omdat we alleen al deze specifieke Suits-scènes de moeite waard vinden, hebben wij zie voor je op een rijtje gezet.

1. In gevecht met Louis

Dé meest bekende pokerscène is er een om in te lijsten. Harvey en Louis zitten oog in oog tegenover elkaar en spelen allebei op standje 110. Maar wie trekt aan het langste eind?

In deze scène zit alles. Rivaliteit, spanning, een high-stake en een droomdecor. Suits gaat dan wel over rechten, wetboeken en regeltjes, maar het gaat nog vaker over elkaar uitspelen. En dat is precies wat hier gebeurt:

2. Baas boven baas

Multitasken is maar voor weinig weggelegd. Laat staan aan de pokertafel.

Harvey Specter doet het je voor. Strak in een suit en met een lach op zijn gezicht sleept hij comfortabel de munten binnen, terwijl hij een telefoontje pleegt met vrouwlief. Het weerhoudt hem niet om te cashen. Pure klasse noemen ze dat.

3. Geluk bestaat niet, klasse wel

Legendarische quotes, we krijgen er geen genoeg van. In elke uitspraak zit een kern van waarheid. En allemaal als ze uit de mond van Harvey Specter. komen. De memorabele woorden ‘I don’t get lucky’ staan nog in menig geheugen gebrand. Een te grote portie zelfvertrouwen zorgt er uiteindelijk voor dat je jezelf tegenkomt. Voor Specter en Suits is het slechts zelfkennis.

4. Zaken doen met een idioot

Een vreemde eend in de bijt. Ditmaal geen master class van Harvey Specter zelf, maar een pijnlijk moment die Harvey moet aanzien. Een client van hem verliest namelijk met pokeren zijn liefje. Nee, mensenhandel is verboden, maar je business op het spel zetten én ook nog eens verliezen, zal niet minder pijn doen. Dit is een typisch gevalletje waarin iemand zijn eigen krachten overschat. Te hoog in je bol en een lading arrogantie. Resultaat: ciao bedrijf.

5. 30 miljoen met één potje poker

Over geld gesproken. In Suits weet Harvey Specter genoeg bij elkaar te sprokkelen en dat bewijst deze fenomenale scène wel. Of heb je weleens gespeeld met bedrijf van 30 miljoen at stake? Het heftige: ze spelen het potje in de archiefkast van Harvey’s kantoor. Niet de locatie die je zou verwachten. Tussen de papieren kan in ieder geval het contract voor overname meteen veilig opgeborgen worden.

Poker is een spelletje waar je geheugen fris van blijft. Maar pas op: krijg het niet te hoog in je bol en zorg ervoor dat het koppie erbij blijft. Laat het ‘echte werk’ aan Harvey over.

 

Source:
YouTube
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…