Dit zijn de beste films met Bradley Cooper

CREDITS: Screenshot American Sniper | Warner Bros.

Bradley Cooper, wie hem ‘m niet. De Amerikaanse film-en tv-acteur werd in het verleden al meerdere malen genomineerd voor bijvoorbeeld Oscars, Golden Globes en BAFTA Awards. Genoeg reden om zijn carrière eens onder de loep te nemen en de parels ertussenuit te vissen. Deze films met Bradley Cooper moet je écht gezien hebben.

Dit zijn de beste films met Bradley Cooper

The Hangover reeks

Uiteraard moesten we beginnen met The Hangover. Bradley Cooper wist hier een van de hoofdrollen in de wacht te slepen en is daarmee onlosmakelijk met de filmreeks verbonden. Desondanks ongeveer iedereen deze film over een uit te hand gelopen bachelorparty in Las Vegas al een keer of tien gezien heeft, kan het nooit kwaad om hem nog eens te kijken. Op je lijstje zetten dus!

Sliver Linings Playbook

Samen met Jennifer Lawrence schittert Bradley Cooper in de hoofdrol. Het verhaal gaat over Pat Solitano. Hij bekijkt alles van de zonnige kant en is zijn vrouw verloren aan een andere man. Nadat hij uit het psychiatrisch ziekenhuis ontslagen wordt, is hij ervan overtuigd dat hij haar hart weer kan veroveren. Pat verhuist terug naar zijn ouders en gaat aan de slag om de man te worden die zijn vrouw altijd wilde. Maar, dan ontmoet hij Tiffany, een prachtige vrouw wiens leven ook anders verliep als dat ze dacht. Op IDMb wordt de film beoordeeld met een keurige 7,7 en hij won ook nog een Oscar, reden genoeg om te kijken dus!

Limitless

In dit verhaal lijdt aspirant-auteur Eddie Morra aan een gebrek aan inspiratie. Een oude vriend geeft hem een revolutionair middel waarmee hij zijn gehele hersencapaciteit kan benutten. Eddie kan zich alles herinneren wat hij ooit gelezen, gezien of gehoord heeft. Daarnaast begrijpt hij nu de meest complexe dingen zolang hij het geneesmiddel blijft nemen. Het middel brengt hem financieel en sociaal succes en hij wordt uitgenodigd om de grootste fusie in de geschiedenis op te zetten. Maar dan krijgt Eddie ook belangstelling van mensen die tot alles in staat zijn om de het middel in handen te krijgen. Deze mysterieuze thriller zet je op het puntje van je stoel.

A Star is Born

Na de release van deze film mocht Bradley Cooper verschillende awards aan zijn prijskast toevoegen, waaronder een Oscar, BAFTA en een Golden Globe. Het verhaal volgt countryzanger Jackson Maine. Zijn carrière is aan het einde van zijn Latijn wanneer hij de getalenteerde onbekende zangeres Ally ontdekt. De twee beginnen een hartstochtelijke liefdesrelatie en Jackson laat Ally debuteren tijdens zijn concert. Hiermee brengt hij haar in de spotlights en de wereld van de sterren. Maar nu zijn eigen carrière in de schaduw staat, vindt hij het moeilijk om met zijn vergane glorie om te gaan. Misschien geen spanning, actie en sensatie tijdens deze film, maar wél een die je gezien moet hebben.

American Sniper

Het verhaal van American Sniper gaat over de dodelijkste schutter aller tijden, Navy SEAL Chris Kyle. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde al op jonge leeftijd de fijne kneepjes van het vak en zou een prominente rol spelen in de stijd tegen terrorisme. Deze film met Bradley Cooper in de hoofdrol werd genomineerd voor zes Oscars, waarvan er één wonnen gewonnen werd!

The Place Beyond the Pines

Deze film gaat over Luke, gespeeld door Ryan Gosling. Hij is een professionele motorrijder en komt erachter dat hij een zoon heeft met zijn ex-vriendin met wie hij al langere tijd geen relatie meer heeft. Om zijn zoon financiële steun te kunnen bieden besluit Luke per motor banken te gaan beroven. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent (Bradley Cooper). De gevolgen hiervan hebben zelfs invloed op de volwassen levens van hun zonen.

American Hustle

Irving Rosenfeld is een oplichter en wordt samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso. Hij  introduceert hen in de gevaarlijke maar betoverende wereld van de ‘power brokers’ en de maffia. Power brokers zijn oplichters die mensen omkopen om op een bepaalde persoon te stemmen. De film werd trouwens genomineerd voor maar liefst tien Oscars, mocht je nog een reden zoeken waarom je deze film moet kijken.

10 Cloverfield Lane

We sluiten af met deze spannende sci-fi film. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die na een ernstig auto-ongeluk wakker wordt in een kelder. Ze vreest dat ze ontvoert is, maar haar ontvoerder Doomsday Prepper beweert dat hij haar leven heeft gered. Hij zegt dat dat door een gigantische chemische aanval de buitenwereld nu onbewoonbaar is. De jonge vrouw wil het niet geloven en vanaf dat moment staat haar leven in het teken van ontsnappen.

Check ook: De beste films met Gal Gadot, Timothée Chalamet of Matt Damon.