Netflix dropt brute documentaire over La Casa de Papel

CREDITS: Screenshot | El Fenómeno Netflix

La Casa de Papel is een brute serie waar iedere man mee wegloopt. Als je een beetje fan bent heb je ook seizoen 4 uitgespeeld en kijk je alweer uit naar het volgende seizoen. Voor de diehards heeft Netflix nu goed nieuws: El Fenómeno staat online. Dit is een documentaire over het verhaal van ‘La Casa’ en geeft een kijkje achter de schermen.

El Fenómeno: het succesverhaal van La Casa de Papel

In iets minder dan een uur wordt duidelijk hoe deze serie tot zo’n enorm succes is uitgegroeid. Wat begon als een grote mislukking op de Spaanse televisie, is een wereldwijd kijkcijferkanon geworden op Netflix.

In de docu zien we niet alleen het succesverhaal, maar vertellen de acteurs ook hoe hun leven in één klap veranderde. Er kwamen ineens honderden mensen op de set kijken en zelfs op straat kwam je mensen tegen met een Dalí masker.

Zelfs wanneer je alleen de trailer van de nieuwe documentaire kijkt weet je gewoon dat dit een geweldig docu gaat zijn. Het enthousiasme van de acteurs spat van je scherm af. We kunnen niet anders dan zeggen dat je de docu moet gaan bekijken. Maak dus een uurtje vrij en check ‘m hier.

La Casa de Papel, Netflix dropt brute documentaire over La Casa de Papel
Foto: Screenshot El Fenómeno | Netflix

Ook de regisseur verrast

Regisseur Jesús Colmenar, ook bekend van de serie Vis A Vis, had dit zelf ook nooit verwacht. Hij dacht na het eerste seizoen dat het al wel klaar zou zijn. Gelukkig dat Netflix om de hoek kwam kijken. Ze knipte het eerste seizoen in twee delen en maakte de afleveringen ongeveer 45 minuten. Hierdoor was het als kijker bijna onmogelijk om niet nog even snel de volgende aflevering aan te klikken.

Mocht je seizoen 4 nog niet hebben gezien dan ga je dat zeker wel doen na het zien van de trailer: