5 documentaires over architectuur op Netflix die je moet zien

CREDITS: Falkenpost | Pixabay

De grenzen zijn weer open, maar toch zijn we allemaal nog een beetje sceptisch over een stedentripje maken. Dat is jammer, want alleen al voor de architectuur is een stedentripje de moeite waard. Of het nu gaat om oude ruïnes, moderne wolkenkrabbers of futuristische panden. Architectuur zegt veel over de geschiedenis van een stad en kan adembenemend zijn om naar te kijken.

Deze 5 documentaires over architectuur op Netflix moet je zien

Gelukkig hebben we in deze tijden Netflix in ons leven. De streamingdienst is een platform dat niet alleen goed is voor onze guilty pleasures of favo series, maar ook om ons wat bij te leren over bijvoorbeeld architectuur. Vandaar dat we een lijstje hebben gemaakt met de beste documentaires over architectuur op Netflix.

Abstract: The Art of Design

Abstract is een Netflix Original serie van twee seizoenen met veertien afleveringen. In de serie staan kunstenaars op het gebied van design centraal. Je ontdekt hoe ’s werelds meest vernieuwende designers denken en je duikt in de wetenschap van design. Innovatieve ontwerpers laten in de docu-serie zien hoeveel impact design heeft op ons dagelijks leven.

The World’s Most Extraordinary Homes

The World’s Most Extraordinary Homes is een Britse miniserie gepresenteerd door Caroline Quentin en award-winning architect Pier Taylor. Ze reizen de hele wereld af om de meest mooie en onconventionele huizen te bezoeken.

Tiny House Nation

Tiny House Nation is een Amerikaanse realityserie die is geïnspireerd op de tiny house movement. Renovatie-experts John Weisbarth en Zack Giffin reizen door de V.S. om gezinnen te helpen met het bouwen van hun tiny droomhuis en om ze te ondersteunen bij hun tiny lifestyle.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

In de documentaire Minimalism worden mensen in beeld gebracht die tegen het idee zijn dat veel spullen je geluk brengt. Ze gaan tegen het Amerikaanse ideaal in en proberen met zo min mogelijk te leven. Omdat deze docu niet alleen over minimalistische architectuur gaat, maar ook over de minimalistische levensstijl, is het zeker een aanrader.

Amazing Interiors

In de architectuur documentaire Amazing Interiors zie je huizen die van de buitenkant heel normaal lijken, maar van de binnenkant een verrassend interieur blijken te hebben. Terwijl je een tour krijgt door het huis zal je vaak verrast worden. Van een achtbaan in de tuin tot een indoor-aquarium. Zo’n beetje alles is mogelijk bij Amazing Interiors.

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…