Harley viert met limited edition de 30e verjaardag van de Fat Boy

CREDITS: Harley Davidson

Harley-Davidson viert de dertigste verjaardag van de Fat Boy met een blacked-out limited edition. Een klassieke Harley-Davidson Fat Boy maar dan in een nieuwe Vivid Black uitvoering met een bronzen jasje. In totaal zijn er maar 2500 exemplaren geproduceerd van dit unieke model met ieder een eigen serienummer.

Harley-Davidson Vivid Black Edition

Met een satijnchromen afwerking, Lakester schijfwielen en de breedste voorband die ooit in de fabriek is gemonteerd, is deze Fat Boy voor mannen die van robuust en stijlvol houden. Doordat de motor voor het grootste deel de kleur Vivid Black heeft gekregen met subtiele bronskleurige accenten straalt de Fat Boy kracht uit.

Brad Richards, Vice President van Styling en Design bij Harley is dit de gedachte achter de nieuwe Fat Boy: “Richards wilde met dit unieke en iconische model inhaken op de populariteit van donkere afwerkingen wat je de laatste jaren vaker terug ziet komen in de automotive wereld. Daarnaast wilde ze exclusiviteit creëren door een gelimiteerde editie te maken.”

Harley Fat Boy, Harley viert met limited edition de 30e verjaardag van de Fat Boy
Foto: Harley-Davidson

Milwaukee-Eight Big Twin Motor

De nieuwe Fat Boy knalt over de wegen met een Milwaukee-Eight motor is leverbaar met een waanzinnige koppel van 107 of 114. Laat je rechterpols het werk doen en je weet wat we bedoelen. Het is waarvan je hartslag omhoog zal schieten. Met een gewicht van 304 kg is deze uitvoering lichter dan de vorige generatie, waardoor je met dit model nog soepeler de snelwegen kan veroveren.

Om dit unieke racemonster zelf in huis te hebben zal je wel een bedrag van minimaal €25.700 neer moeten leggen. We spreken hier natuurlijk wel over een van de meest iconische modellen die ooit is gebouwd door Harley-Davidson.

Harley-Davidson Fat Boy al 30 jaar toonaangevend

De eerste Fat Boy werd ontworpen door Louie Netz en Willie G. Davidson, die in 1990 werd geïntroduceerd. Sindsdien is dit model één van de meest populaire Harley’s. Vooral doordat de motor een prominente rol speelde in de iconische scène uit Terminator 2. Arnold Schwarzenegger reed in die achtervolgingsscène op een dikke uitvoering van de Fat Boy. In de loop der jaren heeft de Fat Boy verschillende stijl- en motorupdates gekregen. Zo introduceerde het bedrijf in 2010 het Fat Boy-Lo model met een veel smallere zitting en zat je bijna met je kont op de grond.

Fat Boy
Foto: Harley-Davidson
Harley-Davidson
Harley-Davidson
Harley Fat Boy, Harley viert met limited edition de 30e verjaardag van de Fat Boy
Foto: Harley-Davidson
Harley-Davidson
Harley-Davidson
Harley-Davidson
Foto: Harley-Davidson