De Low Rider S is de lekkerste Harley van dit moment

Volgens Harley Davidson is de Low Rider S dé motor voor rebellen die op zoek zijn naar de klassieke West Coast stijl. Dat klinkt natuurlijk meteen als muziek in de oren. Helemaal als de Low Rider S wordt gepositioneerd als een agressief rijdende motor. Mét zeer sportieve wendbaarheid en handling. En dat verhaal van Harley Davidson moesten we natuurlijk even uitbundig aan de tandwielen voelen.

Harley Davidson 2020 Low Rider S Jasper Loeffen
Foto: Jasper Loeffen

Sportief rijden op de Harley Davidson Low Rider S

Op de epische roadtrip door Vlaanderen namen we vier motoren mee uit de Harley rijstal. En als je met een groep motorrijders op stap gaat, heb je natuurlijk een navigator nodig. De Harley-Davidson Low Rider S is uitgerust met het neusje van de zalm qua motor, namelijk de Milwaukee-Eight 114. De 114 kubieke inches geeft altijd zoveel koppel, een sound en een roffel, dat je wel voorop moet rijden.

Best of all worlds in de 2020 Low Rider S

Naast de classic Harley-sound en een lekker motorblok, zit de Low Rider S ook echt als gegoten. Het frame is gebaseerd op de klassieke Softail lijnen, maar dankzij wat vernuftige aanpassingen heb je een zeer unieke rijervaring. Mede dankzij het lichtgewicht design, de stijfheid, een dragster-stuur en de andere zitpositie heb je een Harley Davidson rijervaring like never before.

It’s all about the details

Harley Davidson staat bekend om de zeer fraaie details. Soms erg opvallend, maar vaak ook erg verfijnd en alleen voor de kenners. Zo ook bij de Low Rider S. Een leek zal het niet snel zien, maar ook dit model heeft een upside-down voorvork. Say what? Precies, een voorvork die eigenlijk op de kop zit. Dit zorgt voor een stijvere motor, mét betere stuur-, rem- en handlingrespons. Daarnaast is deze Harley Davidson uitgerust met een (verstelbare) mono-achterschokdemper. Deze zie je vrijwel niet en geeft dus een soort van hardtail-look, maar dan met het comfort bij het echte bochtenwerk, hard optrekken of in de ankers gaan.

The dark side

Harley Davidson laat met de motor echt de rauwe en letterlijk donkere kant van het merk zien. Aan de lichtere en meer liefelijke kant zien we een elektrische LiveWire, terwijl we de Low Rider S wel echt aan de andere kant van het spectrum kunnen zetten. Deze motor koop je in Vivid Black of Barracuda Silver, met een soort van Stranger Things Harley Davidson lettertype. Alle andere details zijn zo (mat)zwart als de nacht, behalve de velgen. Deze krijg je in een aluminium gegoten variant met een goud-bronsachtige kleur.

Harley Davidson 2020 Low Rider S black
Foto: Jasper Loeffen

Sturen, schakelen, remmen, repeat

Deze 2020 Low Rider S is gemaakt om mee te rijden. Werkelijk elke bocht, rotonde, stoplicht en zelfs een onnodig linksrijder is een feestje. Laat het verkeer maar lekker op je afkomen, want jij hebt alles geheel onder controle. Snel optrekken, hard afremmen en het serieuze bochtenwerk. Deze eigenschappen klinken niet meteen als een Harley, maar gelukkig doet de sound en de afwerking dat wel. Mede dankzij de Screaming Eagle als uitlaat, is elke keer de gashendel opentrekken alsof je Staatsloterij hebt gewonnen. Kleding maken de man. Uitlaten de motor.

Milwaukee Eight 114

Harley Davidson gebruikt vaak van die heerlijke Amerikaanse termen. Zo maken de termen als Screaming Eagle, 2-in-2 shotgun en Milwaukee Eight het totale Harley-plaatje helemaal af. We geven je iets meer details. Deze 2020 Low Rider S heeft als motorblok een Milwaukee Eight 114. De 114 staat voor cubic inch en is omgerekend 1.868 cc. Dit blok is goed voor 155 Nm koppel en dat voel je werkelijk in elke versnelling en bij elk toerental. Pk’s zijn ondergeschikt bij deze motoren, maar ruim 150 pk zit er zo in dit blok en dat is met ruim 300 kg erg prettig om te versnellen.

Harley Davidson 2020 Low Rider S Milwaukee Eight 114

The price is right

De 2020 Low Rider S is momenteel verkrijgbaar vanaf € 23.500. Mocht je gaan voor Barracuda Silver, dan betaal je € 390 extra. En uiteraard kan je daarna nog helemaal los met allerlei opties. Maar misschien moet je hem gewoon lekker houden zoals hij is, want hij is zo al fantastisch mooi.