Veilig en slim motorrijden met dit Smart Jacket

CREDITS: Dainese

Optimale bescherming tijdens het touren met de motor is nooit verkeerd. Het Italiaanse merk Dainese speelt daar op in en presenteert het Smart Jacket: opvouwbaar én functioneel. Op die manier kan het vest handig worden meegenomen in een rugzak en is het te dragen over of onder iedere outfit. Daarnaast is dit vernieuwende jacket uitgerust met de ontwikkelde D-air technologie. Professionele MotoGP rijders maken er al gebruik van door de enorme veelzijdigheid en optimale gebruikersgemak. Klinkt boeiend en dat is het ook zeker!

Het Smart Jacket dat geschikt is voor iedere motorrijder

Het Smart Jacket is het resultaat van meer dan 25 jaar onderzoek naar het D-air systeem. Duurt even, maar dan heb je ook in een enkel kledingstuk de ultieme airbag technologie. Het brein is een algoritme in het vest dat 1.000 keer per seconde de gegevens analyseert die worden verzonden door zeven sensoren. Daarmee detecteert het vest een gevaarlijke situatie en activeert hij het systeem alleen wanneer nodig.

Het schild vormt de kern van de bescherming en de airbag zal gelijkmatig en gecontroleerd over het lichaam worden omhult. Je zult het in de eerste instantie niet geloven, maar het schild biedt dezelfde mate van bescherming als zeven rugbeschermers van niveau één. Dat alles zonder een enkele vorm van hardshell. Het resultaat is een extreem licht en praktisch kledingstuk!

Niet alleen de bescherming is uniek, maar ook de mate van ventilatie zal je versteld doen staan. De stof aan de buitenkant van het Smart Jacket wordt geventileerd. Binnen het vest zal er onder normale rijomstandigheden lucht door het voorste gedeelte stromen. Ook in de regen kan het jacket worden gedragen dankzij de waterafstotende stof. Ook het airbag systeem heeft geen problemen met water. Eenmaal de airbag gebruikt kan je hem direct laten vervangen door een erkende dealer. Dát is pas bescherming.

Check it out! 

De lange levensduur van de batterij zorgt ervoor dat het kledingstuk nog beter bruikbaar is. Je kan er maar liefst 26 uur lang gebruik van maken en vervolgens kan het vest in no time worden opgeladen. Het Smart Jacket is verkrijgbaar in zes verschillende maten. Vanaf deze maand zal het verkrijgbaar zijn via Dainese en bij aangesloten winkels voor een prijs vanaf €599. Iets voor jou?

Smart Jacket Smart Jacket

 

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…