Word een professionele fotograaf met deze simpele hacks

De professionele fotograaf in jezelf naar boven halen? Wees creatief met een aantal simpele fotografie hacks. Het is ten eerste heel makkelijk om zelf te leren en ten tweede ziet het er toffer en unieker uit dan de filters die iedereen gebruikt.

Vaak zijn de filters van gratis apps te obvious en zijn de filters van betaalde apps van betere kwaliteit. Gebruik dat geld maar voor een camera in plaats van allerlei apps, want met deze tip ben jij binnen no time een pro. Zorg er wel voor dat je deze hacks met je vrienden deelt, zodat jij niet continue achter de camera staat. Of deel ze juist niet, want anders maken jullie allemaal dezelfde foto’s.

Professionele fotograaf

Haal de professionele fotograaf in jezelf naar boven

Vaseline op je lens smeren

Het is niet helemaal de bedoeling, maar dit trucje geeft een heel leuk effect en is makkelijk schoon te maken. Door vaseline om de rand van je lens te smeren, krijg je een blurry effect aan de zijkanten. Je foto komt er een beetje vintage uit te zien en de focus wordt gelegd op hetgeen in het midden.

fotografie-hacks
Foto: Lifehacker

Een boterhamzakje om je lens

Wel schoon en leeg, zodat je niet allerlei kruimels of stukjes jonge kaas in beeld ziet. Een boterhamzakje zorgt voor een beetje nevel in je foto. Als je een gat in het midden van het zakje maakt en vervolgens het zakje op sommige vlakken over de lens laat vallen, zal dit het trucje doen. Nog toffer als er daglicht op valt, want dan krijg je een soort lens flare op je plaatjes. Wie had ooit gedacht dat je jezelf als professionele fotograaf neer kan zetten met een boterhamzakje?

fotografie-hacks-1
Foto: Handimania

DIY softbox

Met een witte plastic tas kan je makkelijk je eigen softbox maken, om de flits een beetje te dempen. Handig om je kleurtje van de zomer te behouden en er wat levendiger uit te zien.

fotografie-hacks-6
Foto: Sheldon Evans

Visitekaartjes

Heb je laatst van een of andere zak een visitekaartje gekregen, waar de gegevens op staan van zijn oninteressante bedrijf, waar je toch nooit wat mee gaat doen? Vis dat ding uit de prullenbak, want met een visitekaartje kan je ook de flits verzachten.

fotografie-hacks-3
Foto: diyphotography

Aluminiumfolie

Doe eerst vijf pogingen om een decent stuk af te scheuren, want we kennen allemaal the struggle van dit product. Als het eenmaal is gelukt, kan je een portretfoto maken vóór de folie. Door de flits op de folie krijg je een tof licht effect op de achtergrond.

fotografie-hacks-4
Foto: Boredpanda

Special effects

Gebruik een mes of CD om special effects te creëren. Doordat het reflecteert krijg je op je kiekje een soort lichtstrook, afhankelijk van de hoek waarin je de objecten plaatst. Met een lucifer of aansteker kan je ook eenzelfde soort effect maken, maar dan met warme gloed.

fotografie-hacks-5
Rights: Sheldon Evans

Video’s

Ook op gebied van video’s kan je makkelijk de indruk wekken al jarenlange ervaring te hebben. Het lastige aan video opnames zijn vaak het stilhouden van de camera. Door een handdoek op een plat oppervlak te leggen met daarop de camera, kan je de doek langzaam naar je toe trekken tijdens het opnemen. Er komt dus geen stabiliserende gear aan te pas, maar wel hetzelfde effect.

fotografie-hacks-7
Foto: Sheldon Evans