Horrorserie Squid Game is het nieuwe pronkstuk van Netflix, dit is waarom

CREDITS: Screenshot: Squid Game - Netflix

Squid Game is de nieuwe horror-hitserie van Netflix. Het lijkt op het oog een vrij onschuldige serie, but this ain’t your ordinary K-drama. Nee, sterker nog, deze serie zit gewoon vol met brute gruwelheden. Op 17 september werd de serie gereleased en serieliefhebbers zijn aan ’t smullen.

Storyline van Squid Game

Volgens Netflix co-CEO Ted Sarandos heeft het nu al een goede kans om de populairste show op Netflix te worden. Maar wat maakt deze Zuid-Koreaanse serie nou zo goed? We geven zo min mogelijk spoilers weg om jouw kijkgenot nog even intact te houden.

Het komt erop neer dat honderd spelers een vage uitnodiging binnenkrijgen om mee te doen aan kinderspelletjes. Daar kunnen ze een geldprijs mee winnen. Niet al te scary toch? Dan nu de twist: mocht je een spel verliezen, dan word je zonder pardon vermoord. Aha, ja, nu is het toch iets interessanter.

Squid Game, Horrorserie Squid Game is het nieuwe pronkstuk van Netflix, dit is waarom
Squid Game – Netflix

Waarom is het nou zo populair?

De populariteit is vooral te danken aan de herkenbaarheid die het verhaal met zich meebrengt, volgens Charlotte Gryson van het Korean Culture Center. Dit zei ze in gesprek met met De Wereld Van Vandaag. De serie bekritiseert op een creatieve manier het extreme kapitalisme, wat voor veel mensen in de wereld een actueel thema is. Zet daar nog de overdreven stereotypes van de personages bij waardoor je als kijker sneller sympathie voelt en voilà: je hebt een hitserie.

Squid Game, Horrorserie Squid Game is het nieuwe pronkstuk van Netflix, dit is waarom
Foto: Squid Game – Netflix

Next up?

Of er een vervolg komt van deze nu al razendpopulaire serie lijkt nog maar de vraag. In gesprek met Forbes gaf directeur Hwang Donghyuk aan dat hij er alleen al moe van wordt om te denken aan het maken van een vervolg. Dat klinkt niet al te veelbelovend dus. Misschien dat het succes van de serie hem op andere gedachten brengt in de toekomst.

Check de brute trailer van Squid Game hier: