Universal brengt nieuwe bioscoopreleases naar jouw woonkamer

Filmmaatschappij Universal gaat het mogelijk maken om bioscoopreleases die nu uit zouden komen, thuis te bekijken. Beginnend met films als de horrorfilmThe Invisible Man, The Hunt, Emma en Trolls World Tour. Op verschillende on demand kanalen zul je tegen betaling, van rond de twintig euro, voor 48 uur films kunnen kijken. De eerste film zal begin april al te zien zijn.

On demand bioscoopreleases kijken

Universal is met dit initiatief gekomen omdat ook zij merken dat bioscopen en theaters moeten sluiten vanwege het coronavirus. Het aantal mensen dat naar de bioscoop gaat neemt dan ook drastisch af in landen over heel de wereld. Zo zijn ook alle bioscopen in Nederland per direct gesloten.

Om er toch voor te zorgen dat premières van grote films niet worden verplaatst heeft Universal ze besloten de films on demand aan te bieden. Namen als Itunes en Amazon Video worden genoemd als on demand services waar de films op te zien zullen zijn. Tegen een betaling van rond de twintig euro, 19,99 dollar, heb je de mogelijkheid om 48 uur lang films te kijken. Bingewatchen it is!

universal, Universal brengt nieuwe bioscoopreleases naar jouw woonkamer
Foto: Christian Wiediger

Premières van bijvoorbeeld films als No time to die en Fast & Furious 9 zijn helaas door het coronavirus al verplaats naar later in het jaar.

NBCUniversal CEO Jeff Shell geeft aan: “Rather than delaying these films or releasing them into a challenged distribution landscape, we wanted to provide an option for people to view these titles in the home that is both accessible and affordable.”

Dus ga er maar goed voor zitten! Want nu dat je Netflix misschien al bijna hebt uitgespeeld, kan je vanaf begin volgende maand ook Universal on demand films gaan kijken. Hieronder dan ook alvast een voorproefje van de angstaanjagende horrorfilm The Invisible Man: