Vanaf vandaag staat Undercover-prequel Ferry op Netflix

CREDITS: NetflixMedia | Ferry

Vrijdag 14 mei gaat de Nederlandse geschiedenisboeken in. Misschien niet met rood omcirkeld zoals 25 juni 1988 (EK-finale tegen de Sovjet-Unie) of 18 juni 1815 (Slag bij Waterloo), maar toch… Vanaf vandaag staat namelijk de Undercover-prequel Ferry op Netflix. En iedere Nederlander zit hier al even op te wachten.

Undercover-prequel Ferry nu te zien op Netflix

Het is vrij frappant dat seizoen 3 van Undercover nog moet uitkomen, terwijl er wel een film over de hoofdpersonage tussendoor komt. Deze beslissing brengt ook de nodige verwachtingen met zich mee. Die verwachtingen zijn door de marketingactiviteiten van Netflix alleen nog maar toegenomen. Frank Lammers is namelijk bijna hét boegbeeld geworden van de Nederlandse tak van de streamingdienst. Niet heel gek, want hij is een ongekend succes.

Prequel van Undercover

Dat de serie Undercover een hit is, is een understatement. Nu is het dus tijd voor een prequel. Ferry gaat over de beginjaren van Ferry Bouman in de onderwereld. In Undercover is hij namelijk al een meedogenloze baas die ze willen opruimen. De gedetailleerde verhaallijn van Ferry is gaandeweg meer en meer bekendgemaakt door de streamingdienst:

Het begint allemaal in 2006 in Amsterdam. Ferry werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt zijn bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Het lijkt erop dat kampers uit Brabant het hebben gedaan. Ferry moet het gaan oplossen. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte.

Uiteindelijk ontmoet hij in Brabant Danielle. En zoals Ferry zelf aangeeft: ”Het was allemaal prima. Fenomenaal. Kon niet beter. Tot ik haar zag.” Dit heeft Ferry’s leven drastisch veranderd. Ook in de laatste trailer hoor je Ralph Brink (Huub Stapel) zeggen: ”Er moet daar iets zijn gebeurd dat hem heeft veranderd.” Naast Huub Stapel hebben we nog een nieuw gezicht gekregen: Monic Hendrickx. Je weet wel, Carmen uit Penoza. Ze gaat de zus van Ferry spelen. En ze lijkt allesbehalve blij met zijn terugkomst naar Brabant.

Goed, nu kan je jouw planning van vandaag weer omgooien. Of misschien had je dat al gedaan… Hier nog snel een overzicht van alle voorpret van de afgelopen maanden:

Nieuwe gezichten

Eerste teaser

Ferry’s checklist