Heftige true story film nu in de bios: The Kill Team

CREDITS: Temple Hill entertainment & Nostromo Pictures

Aangrijpend, meeslepend en angstaanjagend is de nieuwe waargebeurde film, The Kill Team, die vanaf vandaag te zien is in de cinemas. Dit life-changing event, wat zich in de Afghanistan-oorlog van 2010 afspeelde heeft voor een hoop onheil gezorgd en dat doet het nog steeds. Oh en let op spoiler alert!

Verhaal van de film

Dan Strauss, de man die de documentaire van dit verhaal ook al uitbracht, komt nu met een filmvariant van de gruweldaad die onder Squad leader Calvin Gibbs en zijn kameraden is uitgevoerd.

Maar wat is er onder leiding van Gibbs gebeurd, dat na een documentaire ook nog eens film waardig is? De naam van de film doet je al vermoeden waar dit verhaal over gaat. Vijf Amerikaanse soldaten, worden voor de daden tijdens hun servings in Afghanistan veroordeeld voor war crimes. The Kill Team maakt haar naam dus zeker waar!

War Crimes

In het peloton van Calvin Gibbs en zijn mannen zijn er meerdere horrific murders gepleegd. Deze groep Amerikaanse soldaten noemde zichzelf The Kill Team, dit ’team’ is veroordeeld voor de moorden op drie (onschuldige) Afghaanse burgers. Natuurlijk werden deze daden verricht buiten het boekje en hebben deze guys de killings zo kunnen opdoffen dat deze gebeurtenissen als gevaarlijk en noodzakelijk werden genoteerd.

Naast dat de onschuldige onbewapende burgers zonder schaamte doorzeeft werden met kogels, maakten de soldaten nog even een foto met hun trophy. Om het allemaal nog erger te maken, namen deze Americans ook ledenmaten van de slachtoffers mee om hun ’trofee’ bij zich te kunnen dragen.

Onrecht en Onmacht

Eén van de soldaten in dit peloton vond dat deze daden niet door de beugel konden, en probeerde daarom zijn vader (oud veteraan) in te lichten. Dit pakte niet bepaald goed uit voor de 20 jaar jonge soldaat, Adam C. Winfield. Nadat de Gibbs en zijn kameraden erachter kwamen dat Winfield had gesnitched, kreeg hij het zwaar te verduren. De jonge soldaat stond er alleen voor en kon niks anders dan gehoorzamen na de dreigement van zijn teammates.

The Kill Team
Foto Nostromo Pictures & Temple Hill Entertainment