De bruutste true crime documentaires op Netflix

CREDITS: Mollie Sivaram

Eindeloos zoeken voor een leuke film of serie op Netflix, dat kennen we allemaal wel. Maar dat is vanaf vandaag voor even verleden tijd. We hebben hier namelijk een aantal true crime pareltjes voor je verzameld die je zeker gezien moet hebben. Zo heb jij komende tijd iedere dag een Netflix documentaire om te kijken!

Met deze true crime aanraders op Netflix heb je altijd een documentaire om te kijken

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Deze driedelige documentaireserie gaat over NFL speler Aaron Hernandez. In de afleveringen worden beelden uit de rechtzaal, telefoongesprekken en interviews getoond die laten zien hoe Aaron Hernandez van steratleet naar veroordeelde moordenaar gaat. De zaak van Hernandez wordt gezien als beruchtste moordzaak van een Amerikaanse atleet sinds OJ Simpson.

The Confession Killer

Henry Lee Lucas werd veroordeeld voor levenslang nadat hij schuldig werd bevonden van elf moorden. Vóór zijn veroordeling, gaf hij toe veantwoordelijk te zijn voor honderden moorden in de Verenigde Staten en sloot hiermee cold case after cold case. DNA resultaten wijzen daarna echter uit dat hij deze moorden helemaal niet gepleegd heeft. Is Henry Lee Lucas een seriemoordenaar of simpelweg een grote bedrieger?

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

“One of the worst failures of the criminal justice system”, zo staat het verhaal van Jeffrey Epstein bekend in de Amerikaanse volksmond. Jarenlang misbruikte Epstein honderen minderjarige meisjes, maar door zijn geld, macht en beroemdheid kwam hij hier altijd mee weg. Daarnaast is hij een ontzettend invloedrijk persoon en heeft namen zoals Donald Trump en Prins Andrew in zijn vriendenboekje staan. Wanneer Epstein gearresteerd en veroordeeld werd, wordt hij niet lang daarna dood gevonden in zijn cel. Geen toeval denken velen. In de documentaire wordt het verhaal van Epstein verteld, komen zijn slachtoffers aan het woord en kom je achter de gruwelijke taferelen waar deze deze man verantwoordelijk voor was.

The Staircase

The Staircase was in 2004 voor het eerst te zien in de VS. In de afleveringen wordt hoofdverdachte van de zaak, Michael Peterson, gevolgd. Zijn vrouw werd drie jaar eerder door hem onderaan de trap gevonden. Hij zegt dat ze van de trap is gevallen, maar de rechter gelooft het niet. Tijdens de docu zit als kijker van deze serie zelf in de jurybank. Is Michael Peterson schuldig of niet?

The Keepers

Dit verhaal begint met een moord op een non, Catherine Cesnik uit Baltimore, maar loopt verder uit op een verhaal over corruptie binnen de katholieke kerk en het lokale rechtssysteem. Twee van haar oud-leerlingen heropenden de zaak aan hun keukentafel en met plattegronden, illustraties en reconstructies vertelt deze documentaire de vooruitgang in het onderzoek. Voor de echte true crime lovers is dit zeker een aanrader!

The Disappearance of Madeleine McCann

Wanneer het 3-jarige meisje Madeleine McCann in 2007 uit haar Portugese hotelkamer verdwijnt, gaat het nieuws de hele wereld over. De politie twijfelt of haar eigen ouders niets met de verwijning te maken hebben en ook het publiek heeft zijn mening al snel klaar. Zelfs dertien jaar na dato wordt deze zaak nog vaak besproken door mening conspiracy theorist. In de documentaire komen verschillende theorieën aan bod om de verwijning van de nog altijd vermiste Madeleine McCann te verklaren.

Long Shot

Dit is een korte documentaire over Juan Catalan, een man die veroordeeld wordt voor een moord die hij niet gepeelgd heeft. Hij heeft een alibi nodig, maar één probleempje: hij zat op dat moment met 56 duizend anderen bij een Dodgers baseball game zonder dat hij daar bewijs voor heeft. Of op verrassende wijze toch wel?

Evil Genius

2003, een doordeweekse dag in Erie, Pennsylvania. Op een parkeerplaats bij de McDonald’s zit pizzabezorger Brian Wells en hij heeft net een bank overvallen. Het is echter niet helemaal gegaan zoals hij gepland had en de politie is op tijd ter plaatse. Alleen Brian heeft een probleem, om zijn nek zit een tikkende tijdbom die elk moment af kan gaan. Tijdens de documentaire krijg je een kijkje in het onderzoek van de FBI en leggen zij stukje bij beetje de puzzel van deze bizzare samenwering in elkaar. Deze Netflix documentaire wil je écht zien!

Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer

Dit verhaal gaat over Luka Magnotta. Hij deelde video’s op het internet waar hij aan de wereld ziet zien hoe hij dieren doodde. Nadat een aantal online detectives de video’s per toeval vonden, organiseerden zij een manhunt om Magnotta te vinden. Tijdens deze online zoektocht komen zij erachter dat hij niet alleen gefascineerd is door de dood van dieren, maar ook betrokken is bij een van de beruchtste moordzaken van Amerika. Tijdens deze true crime documentaire zit je hoe dan ook op het puntje van je stoel.