Eindelijk: Cillian Murphy schittert in officiele trailer Oppenheimer

Oké, this is it. Hier was elke filmliefhebber op aan het wachten. We roepen het al een tijdje: de film Oppenheimer wordt the next big thing. En nu hebben we de officiële trailer in handen.

De eerste 2:03 minuten van het nieuwe kunststukje van Christopher Nolan over de ‘Vader van de atoombom’ slaan in als een bom. Boem.

Officiele trailer van Oppenheimer is hier

Langzaam maar zeker krijgen we meer beelden van de blockbuster met onder anderen Cillian Murphy, Matt Damon, Rami Malek, Emily Blunt en Robert Downey, Jr. Eerst kregen we de portretfoto van Cillian Murphy als Julius Robert Oppenheimer, daarna een filmposter en later kregen we een korte teaser. Vorige week verscheen de film op de cover van het magazine Total Film en dat blijkt dus een fijn voorproefje te zijn. Nu is het tijd voor het echte werk.

, Eindelijk: Cillian Murphy schittert in <strong>officiele trailer Oppenheimer</strong>
Foto: Universal Pictures | Filmdepot

Murphy en Nolan: een goed duo

De biopic vertelt het verhaal van de Amerikaanse wetenschapper J. Robert Oppenheimer, en zijn rol in de ontwikkeling van de atoombom. Nolan heeft het verhaal gebaseerd op het boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Al snel wist de geroemde regisseur wie hij nodig had voor de rol van Oppenheimer zelf: de Peaky Blinders-ster.

Het is zeker niet de eerste keer dat Nolan en Murphy samenwerken. Eerder verdiende Cillian Murphy vooral bijrollen in de films (The Dark Knight, Inception en Dunkirk), maar nu is het tijd voor de hoofdrol. De verwachtingen zijn in ieder geval ongekend hoog. Maar goed, daar verlenen het verhaal en de cast zich ook voor.

, Eindelijk: Cillian Murphy schittert in <strong>officiele trailer Oppenheimer</strong>
Foto: Universal Pictures | Filmdepot

Trailer Oppenheimer

De trailer is – hoe kan het ook anders – veelbelovend. Cillian Murphy zelf wordt zes à zeven keer vastgelegd in close-up en dat wordt gewaardeerd. Dit is natuurlijk andere koek als zijn hoofdrol in Peaky. Eén van de meest populaire  YT-reacties tot nu toe luidt: ‘He looks utterly transformed, physically but also the mannerisms are so on-point. Even just the eyes…This is gonna be spectacular.’  Hier kunnen wij het alleen maar roerend mee eens zijn.

Goed, tijd voor de trailer, want daar kwam je toch echt voor. Universal Pictures heeft ‘m de wereld ingeslingerd met de synopsis: ‘OPPENHEIMER, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat de wereld wordt verwoest’

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…