Trailer: Ewan McGregor rijdt op Harley-Davidson van Patagonie naar Los Angeles

CREDITS: Foto: Long way up | Apple TV+

Apple TV+ heeft een knaller gelanceerd. In de docuserie Long Way Up rijden boezemvrienden Ewan McGregor en Charley Boorman van Ushuaia – de zuidelijkste stad ter wereld – naar Los Angeles. Dat doen ze op de Harley-Davidson LiveWire, volledig elektrisch dus. Na meer dan een decennium geen avonturen op motor zijn de twee weer samen op pad gegaan. Het heeft fantastische beelden opgeleverd die té mooi zijn om niet te delen.

Ewan McGregor en Charley Boorman maken epische motortrip

The craziest ideas lead to the best places. Met deze zin begint de YouTube-omschrijving van de trailer. We kunnen het zelf niet beter omschrijven. Soms moet je gewoon een gek idee op tafel gooien en het avontuur beginnen. De rest komt vanzelf.

Zo leggen Ewan en Charley ruim 20.000 kilometer af in 100 dagen. In de serie krijg je te zien dat ze starten in het puntje van Zuid-Amerika, Ushuaia. De twee rijden door glorieuze en brute landschappen van Zuid-en Midden-Amerika. Terwijl ze wel rekening houden met duurzaamheid. Dat doen ze door de allernieuwste technologie te gebruiken op de achterkant van hun prototype elektrische Harley-Davidsons. Nice.

, Trailer: Ewan McGregor rijdt op Harley-Davidson van Patagonie naar Los Angeles
Foto: Long way up | Apple TV+

Long Way Up op Apple TV+

Long Way Up volgt Ewan en Charley op hun reis door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Midden-Amerika en Mexico. Uiteindelijk stranden ze in het áltijd mooie Los Angeles. De eerste drie afleveringen van Long Way Up gaan op vrijdag 18 september wereldwijd in première op Apple TV +. Daarna komen er wekelijks nieuwe afleveringen uit. Hier kan je de hele serie volgen.

Wij vinden de serie vooral tof omdat de Harley-Davidson LiveWire een hoofdrol vertolkt. In dit artikel leggen we uit waarom de LiveWire een toffe en unieke motor is.