De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten

CREDITS: Jorgen Hendriksen | Unsplash

Een over-de-top hotel of juist knus huisje. Het kan je ultieme rust geven en laat je ontsnappen aan je eigen drukke wereld. Maar wat pas échte vrijheid geeft, is een roadtrip. Ramen open, zonnebril op, je favoriete jams op standje 100 en cruisen maar. Het liefst doe je dit ergens in een zonnig land, maar het zal je verbazen wat ons eigen kikkerlandje te bieden heeft. Genoeg te doen deze zomer.

Roadtrip inspiratie: 8 tofste routes door Nederland

Nederland zit vol prachtige plekken. Daarom hebben we acht toffe routes op een rijtje gezet voor je die dit laten zien. Stap dus in de auto en ga op pad. En niet getreurd. Voor de motorbazen onder ons zijn deze routes ook geen enkel probleem.

Op pad met de OnePlus 9 en 9 Pro

Nederland is té mooi om links te laten liggen. En je hebt anno nu ook weinig keus… OnePlus heeft samen met topfotograaf William Rutten ‘Rediscover Your True Country’ in het leven geroepen. Het is namelijk tijd om Nederland écht te herontdekken. De fotograaf met zo’n beetje elke BN’er op zijn geheugenkaart showt onderaan ’t artikel buitengewoon mooie natuurfoto’s. Deze heeft hij geschoten tijdens zijn roadtrip.

Met de OnePlus 9 en 9 Pro schiet jij tijdens je roadtrip de ultieme foto’s door 48-megapixel hoofdcamera en 50-megapixel groothoekcamera. In samenwerking met de Zweedse camerafabrikant Hasselblad heeft OnePlus de beste smartphonecamera’s van dit moment ontwikkeld.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto: One Plus

Door de Veluwe

Wie kent het niet, de Veluwe. Een stukje Nederlandse pracht. Hier moet je als Nederlander gewoon een keer geweest zijn. Niet alleen te voet of op de fiets is deze plek te bewonderen, je kan er ook met de auto van genieten. Dat is voor ons mannen misschien iets meer weggelegd, toeren in onze eigen wagen. En dan is deze 78 kilometer langer route zeker iets voor jou. Je zal je verbazen over hoe machtig deze plek eigenlijk is. Het schijnt dat er ook een supertoffe Airbnb in de buurt is, maak er dan gewoon een weekend van.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto: Dylan Leagh

De eilandenroute

Eigenlijk is het best tof, Nederland heeft gewoon eilanden. Deze zijn te vinden in Zeeland en vormen een indrukwekkende provincie met machtige deltawerken. Daarom is het zeker de moeite waard om er een trip aan te spenderen. Je begint op de Philipsdam waar je omringd wordt met water. Zo maak je je weg via het vissersdorp Bruinisse, de Zeelandbrug en door het diepe Zeeland naar de kust. Via de kleine toeristische dorpjes aan de kust rij je Oosterscheldekering, de Brouwersdam over en langs de duinen richting Ouddorp. Je eindigt bij een uitgestrekt natuurgebied en het indrukwekkende strand na zo’n 150 kilometer.

We hebben onlangs een dikke BMW X3M gereden waar we ook de Brouwersdam mee hebben bezocht. Dat laat de schoonheid van de plek maar weer eens zien. En van de auto natuurlijk, want wát een bak.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto: KilMedia

Heuvelrugroute

De Utrechtse Heuvelrugroute laat je genieten van de bossen en natuur tussen alle steden. De route geeft je 90 kilometer aan afwisselingen tussen brede N-wegen door de bossen en typische landweggetjes. En met de auto of motor over deze wegen blazen is gewoon genieten. De route draait om het Nationale Park van Utrecht. Toch bizar dat tussen de drukte van alle steden zo’n machtig groen gebied ligt. En maar goed ook. Daarnaast kom je langs kastelen, het paleis Soestdijk en vliegbasis Soesterberg. Klinkt misschien een beetje duf, maar het is écht indrukwekkend.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto: Dykam

Kempenroute

Deze route ligt in het o-zo-mooie Brabant rond de stad Eindhoven. Bij deze stad denk je ongetwijfeld aan bier en gezellige feesten, maar ook de natuur om deze stad heen mag niet vergeten worden. Je draait om de drukte van de stad heen en geniet zo optimaal van de rust en kleine dorpjes om Eindhoven. Het laat het contrast van de stadse en plattelandse cultuur op z’n mooist zien. Ideaal, want na deze lekkere roadtrip met je dame kun je alsnog de stad in duiken voor een koud pilsje en een hapje eten.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto: Mateo Krössler

Zuid-Limburg

We beginnen in het meest zuidelijke puntje van ons land. Zuid-Limburg wordt ook wel de Toscane van Nederland genoemd. Tijdens deze roadtrip pak je het onderste puntje schoonheid van ons land mee. De rustgevende en golvende landschappen geven je de ultieme ervaring. Langs deze 75 kilometer lange route kom je genoeg prachtige plekken tegen met fantastische uitzichten. Daarom is onze tip dan ook om als verrassing voor je meisje een picknick voor te bereiden. Ze zal versteld staan van je romantische vaardigheden. Terecht natuurlijk.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto geschoten met de One Plus 9-serie

Noord-Holland

Deze 136 kilometer lange route laat je beginnen langs het water in Hoorn. Je zoekt meteen de waterkant op bij het Markermeer en je volgt deze waterlijn richting het IJsselmeer. Bij Kasteel Radboud kun je het uitgestrekte water aanschouwen waarna je landinwaarts gaat richting Schagen. Uiteindelijk duik je via verschillende landwegen weer terug richting Hoorn. Je rondje is compleet als je weer het Markermeer raakt in Hoorn. Deze route zit bomvol oer-Hollandse wegen langs ouderwetse molens en mooie zeilboten. Dat is Nederland op z’n best.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto: Bigstock

Merenroute

De naam verklapt het al. Deze route laat je de schoonheid van de meren in Friesland zien. Je bevindt jezelf op smalle wegen tussen hoge wateren en ervaart op die manier Friesland op z’n mooist. Dit stuk van ons land laat maar weer eens zien dat Nederland voor een groot deel onder de zeespiegel valt. En dat geeft indrukwekkende beelden van wateren die bijna even hoog staan als het wegdek. Voor de optimale ervaring moet je hier zijn tijdens de Sneekweek. Het Sneekermeer ligt dan vol met zeilboten. En stiekem is dat gewoon flink bruut.

roadtrip, De 8 tofste roadtrips door Nederland, plus foto-inspiratie van topfotograaf William Rutten
Foto: Pieter de Boer

Hunebed Highway

American style. Een lange rechte weg en op het oog misschien een saaie route, maar deze heeft ongekend veel mogelijkheden. Het heet niet voor niets Hunebed Highway. Vooral die naam geeft flinke Amerikaanse vibes. Maar in werkelijkheid is het Hollandse gevoel niet te ontkennen. Langs deze snelweg liggen ontzettend veel hunebedden. No shit, het heeft niet voor niets die naam gekregen. En als Nederlander moet je daar gewoon een keer in aanraking zijn geweest. De geschiedenisboeken tellen daarbij niet mee natuurlijk. Bij bijna elke afslag van deze snelweg is wel zo’n historisch monument te vinden.

Roadtrip
Foto: Skitterphoto

Natuurfoto’s met de OnePlus 9-serie

Tijdens de roadtrip kom je de Nederlandse natuur tegen in optima forma. En dat wil je natuurlijk vastleggen. Met de toonaangevende OnePlus 9-serie heb je een topfoto- en videograaf op zak. Zo kun je te allen tijde het beste uit je roadtrip-foto’s halen.

Topfotograaf William Rutten is met het nieuwe vlaggenschip van OnePlus op pad gegaan en heeft natuurfoto’s geschoten waar je u tegen zegt. Waarom? Omdat de nieuwe 9-serie over camera’s beschikt die zijn ontwikkeld met de Zweedse camerafabrikant Hasselblad. Daardoor heeft de serie de beste camera’s van dit moment. Met Hasselblad for Mobile wordt toonaangevende technologie gecombineerd met innovatieve camerafuncties, zoals natuurlijke kleurkalibratie.

De One Plus 9 Pro heeft vier lenzen, en zijn kleintje broertje heeft er drie.

OnePlus 9 Pro:
48-megapixel hoofdcamera
50-megapixel groothoekcamera
8-megapixel telelens met 3,3x-zoom
Monochroomcamera

OnePlus 9:
48-megapixel hoofdcamera
50-megapixel groothoekcamera
Monochroomcamera

William Rutten

De foto’s

William Rutten is de natuur ingedoken en hij heeft daarvoor ook veelal gebruikgemaakt van macrostand, het summum van camerastanden. Voor William Rutten is het een favoriet: ”De macrostand is voor mij een van de favoriete standen omdat je kleine details perfect in beeld kan brengen.” In macrostand kan je in de natuur de kleinste schepsels vastleggen. En dat bewijst hij met deze fijne plaatjes die allemaal zijn geschoten met de OnePlus.

Rutten houdt namelijk van de natuur en van mooie, vaak stilleven-achtige portretten. Dat is ook zijn manier van fotograferen. Hij behandelt een bloem of boom als een mens die voor zijn camera komt. Dat zie je wel, toch?

Foto’s: William Rutten – OnePlus

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…