Stranger Things S4 behaalt magische grens op Netflix

Het nieuwe vierde seizoen van dé Netflix-serie van dit moment schrijft geschiedenis. Stranger Things 4 heeft namelijk de tweede plek van series met de meeste kijkuren bemachtigd. Hiermee moet het genoegen nemen met een plek achter het Zuid-Koreaanse succes van Squid Game.

Stranger Things S4 bijna best bekeken Netflix-serie ooit

Met maar liefst 1,15 miljard views heeft Stranger Things andere series de hielen laten zien. Onder andere nieuwe releases zoals Peaky Blinders, Man vs Bee, The Umbrella Academy kunnen niet tippen aan de cijfers van het nieuwste seizoen van Stranger Things. Allesbehalve de minste namen en allesbehalve strange dus.

Stranger Things

Elk seizoen een hit

 

Sinds de release van het vierde seizoen op 1 juli, zijn de kijkcijfers de pan uit geschoten. Dit blijkt uit de top 10 lijst vanaf 27 juni waarin Stranger Things de kroon spant als populairste show binnen 28 dagen sinds zijn release. Stranger Things moet het dus in de all-time lijsten afleggen tegen de 1,65 miljard kijkers voor de Koreaanse chaos van Squid Game. Ondanks de het gemis van de eerste plaats mag men zich bij de productie op de borst kloppen. Alle vier de seizoenen van de serie hebben namelijk een plek in de top 10 weeklijst van Netflix weten te bemachtigen. Dit heeft deze bingewatcher van een serie uit Netflix-land maar liefst in 93 verschillende landen voor elkaar gebokst. Aan internationale populariteit geen gebrek.

Met het behalen van deze mijlpaal weet Stranger Things zich nog beter op de kaart te zetten. Echter is de vraag of dit nog benodigd is vanwege de wereldwijde plek in de schijnwerpers. Nu is het afwachten hoever het succes zal gaan reiken. Komt de nummer één plek binnen bereik of zal een aanstormend succes de tweede plaats binnenkort overnemen? De keuze tijdens de Netflix & Chill sessies van kijkers over de hele wereld gaat het bepalen.

Source:
LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…