Sky Rojo: Netflix dropt nieuwe Spaanse serie van ‘La casa’-makers

CREDITS: Netflix // Vancouver Media

Si! Netflix en de makers van La Casa de Papel komen met een snoeiharde nieuwe Spaanse serie. De streamingdienst heeft gisterenavond de eerste trailer van Sky Rojo de wereld ingeslingerd. Hierin is te zien dat drie prostituees het heft in eigen handen nemen. De vrouwen gaan op zoek naar vrijheid, terwijl ze worden achtervolgd door een pooier en zijn handlangers.

Trailer Sky Rojo: ‘La Casa’-makers gooien hoge ogen

Staying alive for five more minutes. That is the plan.

Zo, het begin is gemaakt. De vrouwen beginnen aan chaotische reis waarin ze keiharde acties moeten ondernemen. Alle soorten gevaren komen Coral, Wendy en Gina tegen. Daardoor moeten ze elke seconde leven alsof het hun laatste is. De hand van Álex Pina and Esther Martínez Lobato is daarin goed terug te zien.

Sky Rojo
Foto: Netflix & Vancouver Media

Nieuwe Vis a Vis?

Door de vrouwelijke hoofdrolspeelsters en de Spaanse taal doet de serie denken aan Vis a Vis. Óók een serie van de bedenkers van La Casa. Als het nét zo’n succes wordt als deze hitserie heeft Netflix weer goud in handen. Later bedacht Álex Pina ook nog White Lines en El Oasis (de spin-off van Vis a Vis) voor de streamingdienst.

Sky Rojo op Netflix

De releasedatum van Sky Rojo is 19 maart. Er zijn tot nu toe twee seizoenen van acht afleveringen bevestigd. De duur van de afleveringen is opvallend te noemen: 25 minuten. Daar hebben Pina en Martínez Lobato bewust voor gekozen: “We wilden dat Sky Rojo dezelfde hectische actie zou hebben als altijd, maar de looptijd van 25 minuten kunnen we de dynamische aard van het plot onderstrepen: de ontsnapping, de race om te overleven.”

De trailer is in ieder geval veelbelovend, maar we hadden ook niet anders verwacht. Donkere humor, veel actie en pure adrenaline: je ziet het allemaal terug. We can’t wait.

https://www.youtube.com/watch?v=xO9dELpmx_0