Drake bereikt als eerste artiest ooit 50 miljard Spotify-streams

CREDITS: Creative Commons: The Come Up Show

Hij blijft maar records breken. De Canadese rapper Drake zet met record na record zijn handtekening dikgedrukt in de muziekgeschiedenis. Ook Spotify-gebruikers weten Aubrey Drake Graham goed te vinden. Hij heeft nu als eerste artiest ooit 50 miljard Spotify-streams bereikt. Bi-zar.

Drake bereikt als eerste 50 miljard Spotify-streams

Chart Data weet alles van data en cijfertjes. Het databedrijf heeft nu gepubliceerd dat Drake het duizelingwekkende record heeft bereikt. In 2009 tekende ‘Drizzy’ bij het platenlabel van Lil Wayne. Sindsdien komt hij elke dag wel ergens in het nieuws. Zo brak hij het record voor meeste top 10 singles in de geschiedenis van de Amerikaanse Billboard-hitlijst. Dit snoepte hij af van een andere menselijke succesformule: Madonna.

Fans zijn op dit moment vooral aan het wachten op de release van zijn zesde studioalbum Certified Lover Boy. Naar verwachting komt het begin dit jaar uit. De beste man werd onlangs gespot op de Bahama’s met Meek Mill. In het verleden is deze combi al een succes gebleken.

@champagnepapi gaat constant viraal

Drake gaat online door het leven als @champagnepapi op Instagram. Met een bereik van 74,5 miljoen volgers mag je stellen dat hij veel invloed heeft op deze maatschappij. De rapper gooit de ene na de andere ‘Like-bom’ online. Het is een tekenend beeld; Drake zet iets op Insta, de wereld gaat los. Dan heb je toch iets goeds voor elkaar gebokst.
Alleen zijn nummer God’s Plan is al meer dan 1,5 miljard keer gestreamd op Spotify. Van dat aantal mag de in 2010 beginnend artiest Aubrey Graham alleen maar van dromen. Nu, in 2021, is het de werkelijkheid. En aan zijn populariteit twijfelen we niet, dus er gaan nog veel meer streams volgen. Héél veel.
drake
Foto: Bigstock