Cultklassieker Scarface krijgt reboot, geschreven door Coen brothers

CREDITS: Universal Pictures Screenshot Scarface

De Amerikaanse misdaadfilm Scarface uit het jaar 1983 wordt in een nieuw jasje gestoken. De reboot zal geregisseerd worden door de Italiaan Luca Guadagnino, die met de film Call Me By you Name genomineerd werd voor een Oscar. Het nieuwe verhaal ligt in handen van de Coen Brothers, Joel en Ethan Coen.

Amerikaanse misdaadfilm Scarface krijgt weer een reboot

In de film Scarface zagen we hoe immigranten in de Amerikaanse criminaliteit kwamen. Het verhaal gaat natuurlijk vooral over Tony Montana. Hij werkte zich op van Cubaanse vluchteling tot de baron van de drugswereld. Het legendarische personage werd gespeeld door Al Pacino en deze rol maakte van hem een wereldster. Alleen de scène ‘Say hello to my little friend’ is al meer dan 12 miljoen keer bekeken op YouTube.

Coen Brothers

De gebroeders Coen staan vooral bekend om hun eigenzinnige manier van schrijven. Een groot deel van de reboot zal gebaseerd worden op het leven van de maffiabaas Al Capone.

Het is nog maar de vraag hoe het gaat aflopen als zo’n klassieker een reboot krijgt. De eerste keer is het goed verlopen. Scarface uit 1983 is namelijk al een reboot van het verhaal uit 1932. Om dan nog een keer zo’n succes te behalen kan lastig zijn. Toch vertrouwen we dat klusje de Coen Brothers en Luca Guadagnino wel toe. Helaas is het nog niet bekend wanneer de nieuwe film op het witte doek of online verschijnt.

Fan van maffiafilms? Bekijk hier de trailer van de film CAPONE met Tom Hardy.