Piece by Piece: het levensverhaal van Pharell op het witte doek met LEGO

CREDITS: Bigstock

Dat LEGO in staat is om haar bouwblokjes om te toveren tot iconische personages en scènes, wisten we al wel een tijdje.

Alleen het vertalen van je levensverhaal naar het witte doek met een paar legoblokjes? Tja, dat is ook voor eens een primeur.

Pharrell brengt LEGO tot leven met Piece by Piece

Een biopic in die niet-traditionele stijl, kan alleen vanuit het creatieve brein van een échte visionair komen. Het is dan ook geen verrassing dat Pharrell achter dit onconventionele idee zit. De creatieveling maakte het nieuws afgelopen vrijdag bekend op sociale media met de officiële poster voor Piece by Piece. Pluspunten voor de woordgrap in ieder geval.

De biopic documenteert met één LEGO-blokje per keer de evolutie van het leven van de visionair. ‘Wie had gedacht dat spelen met LEGO’s als kind zou evolueren tot een film over mijn leven‘, vertelde Pharrell onder zijn post. Op diezelfde post is Pharrell als LEGO-personage te zien met een Minecraft-achtige pak dat hij ook droeg tijdens zijn debuut op de catwalk van Louis Vuitton.

Publiek wordt meegenomen in een wereld waarin alles mogelijk is

De film wordt geproduceerd door Focus Features, die meteen iets meer inzicht bieden in wat we kunnen verwachten van de film: ‘Pharrell heeft zich ingezet om zijn verhaal te vertellen op een manier die de verbeelding van het publiek vrij zou laten. Ontwikkeld vanuit zijn unieke visie brengt Piece by Piece verwachtingen om het publiek mee te nemen naar een LEGO-wereld waar alles mogelijk is.‘ Regisseur Morgan Neville, bekend van zijn geprezen film 20 Feet from Stardom, voegde daaraan toe: ‘Vijf jaar geleden benaderde Pharrell Williams me met het idee om hem te helpen zijn verhaal te vertellen via LEGO-animatie. Het was een van die zeldzame momenten waarop ik in een seconde wist dat dit een reis was die ik wilde maken.’

De film is vanaf 11 oktober 2024 voor het eerst in de bioscoop te zien. Helaas zijn er nog geen verdere details over het plot en de cast beschikbaar, maar we houden jullie natuurlijk op de hoogte.