Penoza: The Final Chapter draait nu in de bioscoop

CREDITS: Penoza: The Final Chapter

Penoza heeft vijf succesvolle seizoenen gehad op de NPO en nu is het dan echt tijd om de serie af te sluiten. Maar dan in de vorm van een bioscoop film. Vanaf vandaag draait de The Final Chapter in de Nederlandse Bioscopen. Het wordt met zwetende handjes kijken, want familie Van Walraven gaat weer volledig door het stof.

Penoza: The Final Chapter is vanaf vandaag te zien in de bioscoop

Nu hoor ik je denken: Ik heb heel Penoza niet gezien, wat moet ik dan in de bioscoop doen. In principe hoef je de serie niet gezien te hebben om de film te gaan kijken. De film gaat namelijk de checklist van een klassieke gangsterfilm volledig af. Toch is het raadzaam om even de serie te bingewatchen voordat je je waagt aan de film.

Penoza de serie

De serie begon in 2010 over een moeder met opgroeiende kinderen, die na de liquidatie van haar echtgenoot, noodgedwongen het criminele bedrijf overneemt. Ze blijkt daarvoor een verrassend talent te hebben. Aan de eerste seizoenen hield Penoza een reputatie van een van de beste series uit de Nederlandse geschiedenis over. Later in de serie werden de personages verder uitgewerkt, tot bemoeienis van een Mexicaans kartel. Alsof we in Nederland inmiddels niet het drugscapitool van West-Europa zijn?

The Final Chapter

De film speelt zich af, twee jaar na het slot van de serie. Hiervan bleek het laatste shot, waarbij Carmen in de golven verdween, een cliffhanger. In de film duikt ze onder een valse identiteit op in een Canadees truckerscafé. Alleen haar moeder, Olga Zuiderhoek, weet dat ze nog leeft. Terwijl de serie normaal voor twaalf jaar en ouder is bedoeld. Heeft kijkwijzer deze film beoordeeld met 16. Hierdoor zit er een stuk meer geweld in.

Door de terugkeer van Carmen in Nederland, worden er oude vijanden weer wakker geschud en is ze haar leven niet zeker. Kijken die film!

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…