Peaky-regisseur heeft heel goed nieuws over seizoen 6

CREDITS: Screenshot Peaky Blinders | BBC/Netflix

Je bent het wachten waard…

Heb je dit ooit tegen iemand kunnen zeggen? Ja? Dan mag je van ons één keer in herhaling treden, en dat is op het moment dat Peaky Blinders seizoen 6 uitkomt. Man, man, man wat zal dat seizoen lekker smaken. Het allerlaatste seizoen van de Britse serie komt ‘eraan’. Dat roepen ze nu al jaren, maar nu komt ook de regisseur met goed nieuws.

Steven Knight heeft goed nieuws over Peaky Blinders seizoen 6

In gesprek met Variety heeft Steven Knight laten weten dat de opnames helemaal klaar zijn. Daarnaast moet op de naproductie alleen nog maar de puntjes op de i worden gezet. De regisseur geeft aan dat de bal nu bij BBC ligt, de afleveringen moeten nu gewoon ingepland worden. Knight denkt dat seizoen 6 begin 2022 te zien is op de buis.

De kans is groot dat de afleveringen dan ook meteen op Netflix worden gevlamd. Dat was de laatste seizoenen namelijk ook zo.

Tommy Shelby
Screenshot Peaky Blinders | BBC/Netflix

Steeds meer updates

Langzaam maar zeker stromen updates over het laatste seizoen van Peaky Blinders binnen. Ongeveer anderhalf jaar gelden kondigde Steven Knight aan dat het script af was. Maar goed, we weten allemaal dat alles wat langer duurde dan normaal in 2020 en 2021. Iets met Corona?

Daarna dropte Netflix in juni dit jaar een hoopvolle update over seizoen 6: ”De opnames van Peaky fooking Blinders zitten erop.” Fijn, maar dan moet er nog veel gebeuren. Daarom het laatste nieuws van de regisseur zo interessant. Het begint nu echt wat te worden.

Ode’s aan Peaky

Dat wij fan zijn van de Britten, mogen duidelijk zijn. We schrijven maandelijks verschillende artikelen over de eindbazen. Zó erg fan zelfs dat we met plezier ode’s aan de acteurs geven. Hier check je de ode aan Tom Hardy’s personage Alfie. En deze kijkvoer-compilatie laat zien wat voor absolute koning Tommy Shelby is.

Peaky blinders seizoen 6 , Peaky-regisseur heeft heel goed nieuws over seizoen 6
Foto: Screenshot Peaky Blinders BBC/Netflix