Peaky Blinders-maker brengt nieuwe serie uit met Tom Hardy!

Peaky Blinders-maker, Steven Knight, en Tom Hardy gaan weer samenwerken. De bedenker van de Britse serie werkt aan een zesdelige serie gebaseerd op het boek Great Expectations van Charles Dickens. Het script wordt geschreven voor de tv-zenders FX en de BBC.

Peaky Blinders-schrijver en Tom Hardy maken serie

De klassieker van Dickens uit 1860 is al vaak aangepast. En we zijn er niet bang voor dat Steven Knight het geweldig gaat vertalen naar deze tijd. In 2012 kwam er nog een filmversie uit van Mike Newell’s met Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter en Jeremy Irvine.

Steven Knight zal de zesdelige serie schrijven en uitvoerend produceren, met Hardy bij de hand om uitvoerend te produceren. De schrijver zegt er zelf het volgende over: “Het werk van Dickens aanpassen is een genot. Ik koos Great Expectations niet alleen vanwege de tijdloze personages, maar ook vanwege het zeer tijdige verhaal. Een verhaal over klassemobiliteit en klassengevoeligheid, verteld door een intens emotioneel en persoonlijk first person-verhaal.

Steven Knight

Steven Knight blijft ons bij de serie Peaky Blinders ook elke keer maar verrassen. We kijken er dan ook naar uit hoe deze serie uitpakt. Vorig jaar december kwam ook al A Christmas Carol uit. Hiervan was Knight ook de schrijver en had Guy Pearce de hoofdrol: