Peaky-regisseur heeft heel lekker filmnieuws voor fans

Er wordt al over een film-spin-off gesproken als één seizoen van een serie een succes is. Dus ja, het is logisch dat vanaf dag één al wordt gesproken over een Peaky Blinders-film.

Eerst alleen door media en fans, dus namen we het nog met een korreltje zout. Totdat de regisseur van de Britse meesterserie het zelf bevestigde. In een interview in 2021 maakte Steven Knight bekend dat film er écht komt. En nu doet hij er een schepje bovenop: in een nieuw interview met Heart Breakfast vertelt hij: “Nou, ik hoop dat we binnen anderhalf jaar gaan schieten.” Dus: de heuse Peaky Blinders-film wordt zo goed als zeker geschoten in 2023. Zin in.

Regisseur Steven Knight heeft nieuws voor Peaky-fans

In het laatste seizoen (en vooral in de laatste aflevering) van Peaky Blinders werden al veel plots duidelijk. Maar toch zorgde de regisseur voor nog een aantal vraagtekens, waardoor hij een mooie opzet heeft voor de film. Naast dat hij aangeeft wanneer hij op de set te vinden is, heeft meneer Knight nog meer details onthuld. Zo vertelt hij ook dat het script bijna af is: “Ik ben het nu aan het schrijven, ik bedoel, ik ben bijna klaar met het schrijven ervan.”

Peaky Blinders
Foto: Netflix

Nog meer details

Goed, wanneer de productie begint én dat het script bijna af is, is al tof om te weten, maar de regisseur heeft ook al wat verteld heeft de locaties. Hoewel we al wisten dat de Peaky Blinders Birmingham onveilig maakten, werd de serie grotendeels opgenomen in Yorkshire. Voor de film gaan ze terug naar huis: “We gaan het opnemen in de studio’s in Digbeth en op locatie in Digbeth in Birmingham. Dat is waar de Peaky Blinders rondzwierven, dus het is alsof Peaky thuiskomt.’

And last but not least: Steven Knight heeft ook al wat gezegd over de nieuwe cast. In de Peaky Blinders-film gaan we ‘familiar faces’ én ‘new faces’ zien. Dat geeft dus aan dat de kans groot is dat Cillian Murphy ‘gewoon’ terugkeert, maar geeft ook de hoop dat Oswald Mosley (gespeeld door Sam Claflin) een rol krijgt. Hij was toch wel een van de coolste vijanden van Shelby – en ontsnapte aan het eind van seizoen 5. Over de nieuwe gezichten heeft hij het volgende te zeggen: “Natuurlijk hoop ik dat een aantal nieuwe gezichten heel verrassend zullen zijn.”

, <strong>Peaky-regisseur</strong> heeft heel lekker filmnieuws voor fans
Foto: Screenshot Peaky Blinders
Source:
Netflix
LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…