Dit zijn de meest verkochte LP-albums aller tijden

CREDITS: Clem Onojeghuo

De afgelopen eeuw zijn er honderdduizendmiljoen lp-albums verschenen. Muziek brengt iets bij ons los. Het kan onze stemming veranderen, brengt culturen bij elkaar, zorgt voor liefde en just has that special thing. Daarom is het ook niet raar dat er zó veel albums bestaan. Gelukkig kunnen we dankzij internet met het grootste gemak muziek vanuit de VS, Zuid-Korea, Australië, China en Europa binnen seconden al online luisteren.

Dit zijn de meest verkochte lp-albums aller tijden

Vroeger ging dat allemaal iets lastiger en werden albums fysiek in de winkel gekocht. Daarom is het nog specialer als je kijkt naar de meest verkochte lp-albums. Want de aantallen zijn soms schrikbarend hoog. Dit zijn de meest verkochte albums aller tijden:

Michael Jackson
Foto: Thomas Charters

Millennium – Backstreet Boys

Jaren ’90 waren gouden tijden voor The Backstreet Boys. De naam van de boyband kwam van de backstreet market in Orlando waar de jongens altijd kwamen. Ondertussen werd in 1999 hun lp-album maar liefst 40 miljoen keer verkocht.

Saturday Night Fever Soundtrack

In 1977 werd Saturday Night Fever Soundtrack in de winkels verkocht. Dit gebeurde met succes, want uiteindelijk werd het album 40 miljoen keer verkocht. Hoewel de meeste liedjes zijn opgenomen door de Bee Gees hebben er ook andere artiesten meegeholpen aan de nummers.

Rumours – Fleetwood Mac

De Brits-Amerikaanse band werd in 1974 opgericht in Londen. Ze hadden verschillende stijlen van muziek, waardoor ze twee succesvolle periodes kenden. In 1977 was de beste periode. Ze verkochten 40 miljoen keer hun lp-album en daarmee beleefden zij hun gloriejaren.

https://www.youtube.com/watch?v=aTQLKl39Y4w

The bodyguard Soundtrack – Whitney Houston

Whitney Houston was de voornaamste stem van het album: The Bodyguard. Onderdeel van dit album het o zo bekende nummer I Will Always Love You. Dit was het beste nummer van het 42 miljoen keer verkochte album.

Dirty Dancing Soundtrack

Dirty Dancing is qua verkoop de beste soundtrack ooit of het echt dé beste soundtrack was? Dat mag je zelf bepalen. Aan deze soundtrack hebben verschillende artiesten meegeholpen. Hieruit kwamen liedjes zoals; (I’ve Had) The Time of My Life, Hungry Eyes en She’s Like the Wind. Heel de wereld werd bekend met de liedere, want er werden maar liefst 42 miljoen lp-albums verkocht.

Their Greatest Hits 1971-1975 – Eagles

De band Eagles dacht: we zetten gewoon onze greatest hits op één album. Dat gaat gegarandeerd een succes worden. En dat hebben ze destijds goed gedacht. Uiteindelijk werd het album 42 miljoen keer verkocht. Dit was het eerste lp-album dat een platina-status ontving. In 2019 hebben ze zelfs nog twee keer opgetreden in een uitverkocht Ziggo Dome.

https://www.youtube.com/watch?v=RJSzN4bdP4s

Bat out of Hell – Meat Loaf

De Amerikaanse zanger verkocht rustig 43 miljoen exemplaren van zijn album. Mede dankzij een optreden bij Saterday Night Life en Paradise By The Dashboard Light kregen ze dit recordverkoop voor elkaar. Ken je het niet? Dan moet je het maar eens terugluisteren. Het zal je dag een stuk beter maken.

Dark Side of the Moon – Pink Floyd

Pink Floyd, een band waar je u tegen zegt en al zeker na de verkoop van hun album Dark Side of the Moon. De Engelse band stond bekend om hun rockmuziek dat gepaard ging met geestverruiming. Zo kregen ze internationale erkenning voor hun progressieve psychedelische rock. Hier waren de cijfers het mee eens. Zo verkochten ze 43 miljoen lp-albums. Dit album heeft dan ook een record verbroken door veertien jaar achter elkaar op de Billboard te staan van 1973 tot 1988. Goed album dus als je het ons vraagt.

https://www.youtube.com/watch?v=n-vI53Tv2GM

Back in Black – AC/DC

Deze Australische rockband verkocht de meeste albums ooit als band. 49 miljoen exemplaren om precies te zijn. Vandaag de dag hoor je nog élke dag het nummer Highway to Hell. Dit was toen ook hét nummer van het Back in Black-album. Aardige cijfers voor AC/DC.

https://www.youtube.com/watch?v=voWO1m3ftlg

Thriller – Michael Jackson

It’s lonely at the top. Michael Jackson verkocht nét iets meer albums dan zijn concurrenten: een whopping 110 miljoen exemplaren van Thriller gingen over de toonbank. Op het lp-album stonden meerdere nummers die wereldwijd op nummer 1 binnenkwamen. Best logischers je de namen van de nummers hoort. Billy Jean, Beat it, Thriller en Baby be mine zijn stuk voor stuk grote hits.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…