34 jaar later: Tom Cruise doet zijn stunts nog steeds zelf in Top Gun Maverick

CREDITS: Paramount Pictures

Tom Cruise is een topacteur die helemaal op gaat in de rollen die hij speelt. Zo zien we hem terug in Mission Impossible en The Last Samurai. Laten we er niet omheen draaien: de échte Tom Cruise-klassieker blijft toch wel Top Gun. Deze film verscheen in 1986, maar staat nog steeds bij menig man op het lijstje van topfilms. 34 jaar na de eerste film kruipt Tom Cruise weer in zijn fighterjet voor Top Gun: Maverick.

Ook in deze film gaat Tom Cruise zoveel mogelijk stunts zelf doen. Een gegeven wat weinig andere acteurs hem nadoen. Dat het 34 jaar geleden is dat Top Gun uitkwam laat hem niet terugdeinzen. Hieronder alvast een voorproefje op de stunts die Cruise allemaal gaat doen in zijn nieuwe film.

De nieuwe film van Tom Cruise Top Gun: Maverick

In de nieuwe film Top Gun: Maverick kruipt Cruise weer in de huid van Pete Mitchell aka Maverick. Inmiddels is hij instructeur op een vliegschool voor luchtmacht piloten, waar hij samen met voormalig concurrent Tom ‘Iceman’ Kazansky – gespeeld door Val Kilmer – de jonge Bradley Bradshaw (Miles Teller) begeleidt. Dit is de zoon van Mitchell’s overleden partner Nick ‘Goose’ Bradshaw die wordt gespeeld door Anthony Edwards.

De dood van Goose

Het overlijden van partner Nick ‘Goose’ Bradshaw brengt Pete ‘Maverick’ Mitchell aan het twijfelen. Goose is namelijk overleden door een roekeloze manoeuvre van Pete, die nogal een heethoofd is. Hij besluit toch door te gaan met vliegen.

Top Gun Maverick - 5-2
Foto: Paramount Pictures

Top Gun: Maverick

De film die zal verschijnen op 16 juli en draait om de vijfde generatie gevechtsvliegers in het superzware trainingsprogramma Top Gun. Het vervolg van de kaskraker uit 1986 is helemaal toegespitst op de huidige technologische ontwikkelingen. Zo speelt de opkomst van de drone en het uitbannen van piloten in de toekomst een grote rol in de film. In de film wordt Tom Cruise uitgedaagd door zijn baas – gespeeld door Ed Harris –  dat piloten overbodig gaan worden: “The end is inevitable Maverick. You’re kind is headed for extinction”. Maverick antwoordt: “Maybe so sir, but not today”.

Echte piloten

Tijdens de opnames van de nieuwe Top Gun film krijgt Tom Cruise hulp van een aantal van de beste piloten van de US Airforce. Zelf heeft hij namelijk geen papieren om in een supersonische jet te mogen vliegen, desalniettemin zijn de beelden erg indrukwekkend!

 

 

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…