Guy Ritchie regisseert WO II-film over Churchills geheime organisatie

Alle liefhebbers van oorlogsfilms opgelet, want Guy Ritchie heeft weer een brute film op de planning staan. En dat terwijl hij de productie van de spionagethriller Five Eyes met Jason Statham afrondt. Guy Ritchie wil gewoon geen tijd hebben om te relaxen. Gelukkig maar. De Britse icoon gaat nu een project leiden dat op zijn lijf is geschreven: Ministry of Ungentlemently Warfare.

Het is officieel: Guy Ritchie gaat weer aan een nieuwe parel beginnen

De film is gebaseerd op het non-fictieboek Ministry of Ungentlemently Warfare van Giles Milton. Het verhaal gaat over de Black Ops-eenheden die werden bestuurd door premier Winston Churchill. Ritchie zal de film schrijven en samen met Jerry Bruckheimer en Chad Oman regisseren.

Guy Ritchie, Guy Ritchie regisseert WO II-film over Churchills geheime organisatie
Foto: Kristina G

Het brute verhaal

In 1939 besloot Winston Churchill een vies spelletje te spelen door de eerste Black-Ops-eenheid van Groot Brittannië samen te stellen. Hun taak was om achter vijandelijke linies aan te vallen. De hechte leden van de groep wisten dat ze waarschijnlijk zouden omkomen in de strijd. En de regering zou dan hun bestaan ontkennen. Terwijl Churchill wist dat veel soldaten waarschijnlijk dood zouden gaan, stelde hij een diverse groep samen.

Dit waren geen typische soldaten, maar juist criminelen, schurken en survivalisten. De eenheid stond ook wel bekend als een verzameling van ‘afvallingen en sociopaten.’ Maar ondanks alle tegenslagen behaalden ze belangrijke overwinningen tegen de Nazi’s. Vooral door middel van misleiding en bruut geweld, waarbij ze alle oorlogsregels tijdens de strijd verbraken.

Hoge verwachtingen

Regisseur Guy Ritchie heeft al verschillende grote films op zijn naam staan. Denk maar aan Sherlock Holmes, Alladin, Warfare en natuurlijk The Gentleman met Matthew McConaughey. Wanneer Ministry of Ungentlemently Warfare precies uitkomt is nog de vraag. dus je zal nog even geduld moeten hebben. Wel zijn we er zeker van dat de film epic gaat worden. Laten we eerlijk zijn: Guy Ritchie heeft ons nog nooit teleurgesteld.

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…