Fotoserie: Luxemburg is een waar natuurwalhalla om de hoek

Soms vergeten Nederlanders en Belgen dat er ook nog een Lux is in de Benelux. Ondanks dat dit hyperkleintje landje tóch echt onderdeel is van het intergouvernementeel samenwerkingsverband.

Tja, misschien kennen sportliefhebbers het landschap van de Ronde van Luxemburg. Alleen dan houdt snel op, want wij gewoontedieren rijden dan liever naar andere landen. Eeuwig zonde, want het Gibraltar van het Noorden is een natuurwalhalla om de hoek. Een ultieme get-away als bijvoorbeeld een vlucht geannuleerd wordt of als je Spaanse kust wel gezien hebt.

Fotoserie: natuurwalhalla Luxemburg hoort wél op je radar

Je vindt er namelijk uitgestrekte vlaktes, dichtbegroeide bossen en groene valleien. Om de haverklap kom je een pittoresk stadje tegen waar je nooit meer weg wil. En je kan er ook nog de hoogte in. Het is dé plek om te kajakken, raften, hiken, klimmen, mountainbiken, abseilen enz. Luxemburg heeft ’t gewoon.

Luxemburg, <strong>Fotoserie:</strong> Luxemburg is een waar natuurwalhalla om de hoek

Andere wereld

De vraag die vooral bij je op zal spelen: ‘Is dit gewoon Luxemburg, joh?’ Je wist namelijk niet dat zo’n natuurschoonheid gewoon érg dichtbij is. Je bent er letterijk in een split second. Het landje is maar twee rijden van de NL-grens, en dan ben je dus gewoon he-le-maal in een andere wereld. Zo is wandelen in Luxemburg in de verste verte niet te vergelijken met je dagelijkse ochtendwandeling hier.

Diverser kan bijna niet

Het mooiste van alles is dat extreem divers is. In no-time rijd je een ander soort landschap in. Onze outdoorvrienden van The Hike omschrijven het als volgt: “Met namen zoals Klein-Zwitserland en de Ardennen, moet jouw hike- of mountainbike-hart wel sneller gaan kloppen.” 

We couldn’t agree more.

En voor de motorrijders onder ons: als je vanuit België komt voelt het wegdek van Luxemburg als een verademing. Je wordt meermaals getrakteerd op prachtige uitzichten met hier en daar oud kasteel aan een slingerend riviertje. Dit is de Ardennen op z’n best.

Luxemburg, <strong>Fotoserie:</strong> Luxemburg is een waar natuurwalhalla om de hoek

Aanraders:

  • Sur Sûre: Kronkelige wegen aan de Sûre brengen je naar een klein plaatsje met een fotogenieke dam en grote rotspartijen.
  • Hoogovens van Belval: Een opgeknapte staalfabriek omgetoverd tot een uniek stukje architectuur. Ideaal om te relaxen tussen hippe Luxemburgers.
  • Moezel regio: Dat kan maar één ding betekenen, en dat is flessen wijn op tafel.
  • Müllertal: Klein-Zwitserland genoemd… Meer woorden heb je niet nodig toch? Hier vind je ook de befaamde Mullerthal Trail. 
  • Echternach: Het oudste stadje van Luxemburg. Perfect om nog even de dag af sluiten en historie in te ademen.

Foto’s: Guillaume Henrotte, Marc Marchal, Cedric Letsch, Polina Sushko, Mike van den Bos, Steije Hillewaert, Johny Goerend, Lynn Peiffer, Guillaume Vandenneucker, Llibert Losada

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…