De beste podcasts waar je slimmer van wordt

CREDITS: Austin Distel

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de nieuwe serie ‘De beste podcasts…’ gaan we je de komende weken meenemen in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts waar je slimmer van wordt

Veel mensen luisteren podcasts om iets van op te steken, tijdens een andere bezigheid. Twee vliegen in één klap dus. Vandaag tippen we je een aantal podcasts die snackable zijn, maar waar je ook nog slimmer van wordt!

Universiteit van Nederland

In colleges van 15 minuten komen de beste wetenschappers van Nederland aan het woord om de tofste vragen te beantwoorden. Luister de Universiteit van Nederland en je kan voortaan op verjaardagen feitjes vertellen als dat de sifon de mensheid gered heeft, onderbouwen waarom muggen altijd jouw moeten hebben en dat het goedkoper is om iemand dood te maken dan iemand te verwonden.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts

Heb je ze allemaal geluisterd? Dan is er ook nog een Universiteit van Vlaanderen:

Luister op: Spotify | Apple Podcasts

TED Talks Daily

Het concept ‘TED Talks’ zal je ongetwijfeld kennen: er worden toffe sprekers uitgenodigd die zaken aan de kaart stellen en bespreken vanuit een bepaalde expertise. TED Talks Daily zijn korte podcasts van ongeveer een kwartiertje met hetzelfde doel. Elke weekdag komt er een nieuwe uit, dus je kan even vooruit!

Luister op: Spotify | Apple Podcasts

The Naked Scientists

The Naked Scientists is een podcasts van BBC, waarbij elke uitzending een interessante vraag beantwoord. Wil jij weten of vissen scheten laten, hoe je een brein moet hekken of waarom we dansen? Dan wordt dit uitgebreid aan de kaak gesteld in deze engelstalige podcast.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts

NRC Vandaag

Binnen twintig minuten ben je helemaal bij over één onderwerp. NRC Vandaag zorgt ervoor dat je altijd wat te vertellen hebt bij de koffie-automaat.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts

, De beste podcasts waar je slimmer van wordt
Foto: Howard Lawrence B