De meest iconische video’s van hiphop-regisseur Cole Bennett

CREDITS: Screenshot | Jack Harlow - What's Popping

Wanneer je op 13-jarige leeftijd een platform hebt die een hele cultuur aan de hand neemt, weet je dat je een wonderkind bent.

En als je op 28-jarige leeftijd wordt uitgeroepen tot video-regisseur van het jaar tijdens de BET Awards van 2024, weet je dat je legendarisch bent.

Het meesterbrein achter de moderne hiphopcultuur

Het is het verhaal van Cole Bennett, ook wel bekend als het meesterbrein achter het multimediabedrijf Lyrical Lemonade. Een visionair die zonder vader opgroeide en daardoor van nature gewend was om alles op eigen houtje te leren. ‘Eigenlijk wist ik niet zo goed waar ik mee bezig was, maar door veel fouten te maken en te leren kwam ik er uiteindelijk wel,” vertelde Bennett in gesprek met Complex.

De dikste visuele creaties van Cole Bennett

Precies door die mentaliteit pakte Bennett in 2016 voor het eerst een miljoen views op het kanaal van Lyrical Lemonade. En dat met een video die in de kelder van Famous Dex is geschoten en binnen één nacht is ge-edit. ‘Dex wilde hoe dan ook de volgende dag Hit Em Wit It online hebben. Ik was om acht uur ’s ochtends klaar en om tien over tien begon mijn college weer op de universiteit.‘ Sinds die mijlpaal heeft Bennett alleen nog maar meer gasgegeven. Door de jaren heen heeft hij met zijn visuele magie de carrières van hiphopartiesten naar wereldwijde roem gekatapulteerd. Wij hebben de beste creaties van dit icoon binnen de hiphop-scene op een rijtje gezet.

Jack Harlow – What’s Popping

We willen eigenlijk het zinnetje al afmaken, maar we besparen het je. Anders heb je dit nummer meteen weer in je hoofd zitten. Een catchy deuntje, maar ook bij deze video genieten we eigenlijk meer van onze onzichtbare held genaamd Cole Bennett. De manier waarop er speels in en uit wordt gezoomd en de karikaturale spelingen maken deze clip.

Juice WRLD – Lucid Dreams

Een van de carrières die Cole Bennett heeft gekatapulteerd is die van Juice WRLD. Ondertussen een icoon, en dat is vooral te danken aan de clip van Lucid Dreams. De eigenzinnige close-ups, verbeeldende transities en visuele effecten zijn een perfecte partner voor de melancholische toon van het nummer.

 

Blueface – Thotiana Remix

Veel artiesten doen enorm hun best om er imponerend uit te zien voor de camera. Kunnen we over het algemeen ook flink om lachen, maar wanneer Blueface wegloopt van de footballdrill om een gesprek aan te knopen met de dames langs de zijlijn, worden de lachspieren al helemaal getriggerd. Zeker wanneer hij daarna ook nog uit de maat danst in een werk-overall waar de oosterse boeren trots op zijn.

Lil Tecca – Ransom

In alle eerlijkheid: we klikken niet op dit nummer voor de muziek. En aan het gezicht van Lil Tecca af te lezen neemt de artiest zichzelf ook niet al te serieus. Dat is dan ook meteen de reden waarom deze video zo intrigerend is. De droge humor, de low-budget vibes en de kinderlijke visuals doen wonderen.

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…