Trailer biopic Bob Marley: One Love viert het leven van de reggaelegende

CREDITS: Bill Fairs | Unsplash

One love, one heartLet’s join together and a-feel all rightOne love (full of mercy)One heart (I tell you)Let’s join together (at this house I pray)And a-feel alright (and I will feel alright)Let’s join together and a-feel all right

Een beetje liefde geven. Dat konden we wel toevertrouwen aan de Jamaicaanse reggaelegende Bob Marley. En die liefde wordt verder doorgegeven in de vorm van een biopic over hem, geproduceerd door zijn zoon Ziggy, dochter Cedalla en weduwe Rita.

Trailer: Bob Marley: One Love

De biografie viert als het ware het leven van de held met dreadlocks. Er komen heerlijke studiosessies, optredens en feesten voorbij met pure feel good-vibes, maar ook zijn eerste aanrakingen met de andere kant van het leven als superster. In de trailer zien we schietpartijen, jaloerse vijanden en heftige revoluties die met geweld gepaard gaan.

Bob Marley: One Love
Foto: Bill Fairs | Unsplash

‘Reggea’s a people music’  

Maar bij Marley komt alles komt terug op één boodschap: One Love.  Kingsley Ben-Adir heeft van de familie de eer gekregen zijn rol te vertolken. En dat doet hij met verve. Zijn eerste woorden in de trailer: ‘Reggea’s a people music.’  Veelzeggender kan het eigenlijk niet, net zoals het antwoord op de vraag, net nadat zijn vrouw een moordaanslag heeft overleefd, ‘Don’t you fear for your life?’ Hij antwoordt namelijk: ‘My life is not important to me. My life is people.’

Alleen in de bios

Bob Marley: One Love komt 14 februari, toepasselijk, in de bios. Ook echt alleen in de bios, dat wordt er specifiek bij vermeld. Dat is mooi, want zo’n krachtig verhaal wil je op het witte, grote doek ervaren. Niet eerst op je digitale beeldscherm van 6,1-inch.

Ondanks dat je zijn verhaal in woorden kunt proberen te vangen, laat juist de trailer je verlangen naar 14 februari. Kijk maar mee: