Hier is de officiele trailer van Avatar: The Way of Water 

Wát was het een dingetje hè? Toen Avatar dertien jaar geleden op het witte doek verscheen. De film werd direct één van de patroonheilige van de filmindustrie. Er werd met geld gesmeten alsof het water was. Gelukkig was Avatar zo’n succes dat het geld later ook weer tegen de plinten klotste.

Nu – na al die jaren wachten – weten we ein-de-lijk hoe het gevolgd eruit gaat zien. De eerste trailer van het vervolg Avatar: The Way of Water is namelijk hier.

Trailer: Avatar: The Way of Water 

De eerste, officiële trailer van 1 minuut en 43 seconden laat een nieuwe glimp zien van Pandora en geeft antwoord op vragen als ‘Wat als Sam Worthington langer en blauwer was?’ Qua plot word je door deze trailer nog niet veel wijzer, maar de beelden zijn ronduit weer fascinerend te noemen.

Avatar - The Way of Water

Het verhaal

The Way of Water speelt zich meer dan een decennium later af dan de eerste film. Je wordt meegenomen in het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). Het wordt een klassiek verhaal: je gaat hun problemen zien, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en ze doorstaan ’tragedies’.

De cinematografie is epic, de omgeving is weelderig en het beeld is kraak-kraakhelder. En dat mochten we ook verwachten met de CGI-technologie. Regisseur James Cameron (ook de grote man achter Terminator 2 en Titanic) zet weer zijn beste beentje voor. Het lijkt erop dat Avatar: The Way of Water weer boven zichzelf uit gaat stijgen, terwijl de verwachtingen niet normaal hoog zijn. Dat is ook logisch als je zo’n standaard zet.

Of deze knetterhoge verwachtingen worden waargemaakt, weten we na 16 december 2022. Deze datum staat namelijk als richtdatum ingesteld.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…