Artificial intelligence showt hoe rappers er in 1800 uit zouden zien

Met artificial intelligence kunnen we de toonaangevende mensen van nu steken in het jasje van vroeger. Dat levert heerlijke beelden en die delen we graag met jou.

Op het Insta-account montreality kwamen we onder anderen Playboy Carte, Asap Rocky en Post Malone als stijlvolle ‘1800-ers’.  Een mooi voorbeeld van de voordelen van digitale kunst.

Artificial intelligence laat zien hoe rappers er in 1800 uit zouden zien

Dat de digitale wereld ons veel kansen biedt, zagen we al door de opkomst van bijvoorbeeld NFT’s. Maar naast dat je er geld mee kan verdienen, is er ook ruimte voor fijn kijkvoer. Daar zijn deze AI-portretfoto’s een voorbeeld van. Al is niet iedereen fan van een aantal remakes. Twee van de meest gelikete luiden: ‘How they gonna do Wayne like that?’ en ‘Leave the AI art in 2022.’

Meningen verschillen, gelukkig, altijd. Wij vinden dat de beelden best wel iets hebben.

De rappers

Daarom delen we het ook met jou. In de selectie is ruimte gemaakt voor, naast de bovengenoemde, Quavo, Lil’ Wayne, Trippie Redd, The Weeknd, Kanye en Drake. Sommige portretten roepen vragen op. Zo vraagt Narcy Narce zich af: ‘Why drake got a duck on his shoulder?’ en één iemand is het helemaal niet eens met Lil’ Wayne: ‘Lil Wayne need to sue for what they did to him.’ 

Maar goed, de meeste reacties zijn positief. Check vooral zelf hieronder wat je ervan vindt – en swipe naar rechts voor alle rappers!