8 steengoede, klassieke ‘niet kerstfilms’

CREDITS: The Irishman | Netflix

Tijdens de kerstdagen worden alle televisiezenders, Netflix aanbevelingen en andere kanalen overspoelt met slechte kerstfilms. Grote kans dat Micheal Bubble inmiddels helemaal je neus uit komt en dat je er voor dat Kerstmis is begonnen al geen ‘Jinglebells’ meer kunt zien of horen. We got your back.

Acht films die niks met Kerstmis te maken hebben

Heb je tijdens de kerstdagen een paar uur extra die je graag op de bank wilt invullen dan hebben we voor jou de planning alvast gemaakt. Geen Home Alone, geen Grinch en A Christmas Carol.  Dit zijn acht films die helemaal niks met Kerstmis te maken hebben.

The Godfather

We trappen de lijst af met deze all time klassieker. De legendarische uitspraak: ”I’m gonna make him an offer he can’t refuse” hoor je nu nog steeds dagelijks. Marlon Brando vertolk de rol van Don Vito Corleone geweldig en het is dan ook een van de beste films ooit gemaakt, aldus kenners.

The Irishman

De Irishman is het 209 minuten durende levensverhaal Frank Sheeran. Beter bekend als The Irishman. De hoofdrol wordt gespeeld door Robert De Niro die het hoofdzakelijk waargebeurde verhaal verteld van het bejaardenhuis waar hij nu zit. Dit is er eentje voor de echte maffia fans.

Die Hard

De Die Hard serie is er voor degenen die kunnen genieten van rauwe actie. De eerste film van de serie gaat over een gijzeling waarbij Duitse terroristen op kerstavond een groep aanwezigen gijzelt. Voor de rest heeft de film weinig met Kerstmis is maken.

14 Peaks: Nothing Is Impossible

De vierde uit deze lijst is eigenlijk een documentaire, maar dat maakt hem zeker niet minder goed. De docu over Nims Pruja laat zien hoe hij en zijn team het onmogelijke doen en in recordtijd de 14 bergen hoger dan acht kilometer beklimmen. De bijzondere project ontstaat uit een oneindige drang om gek shit te doen. Volgens Nims is dit nog maar het begin…

Django Unchained

Quentin Tarantino heeft al heel wat geweldige films gemaakt in zijn carrière. Django Unchained hoort zeker in het rijtje van zijn betere films. Met hulp van zijn mentor wordt Django een bounty hunter die als missie heeft zijn vrouw te bevrijden van een brute plantage eigenaar.

The Revenant

Leonardo Di Capri kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Eerder speelde hij al geweldige rollen in The Wolf of Wallstreet en The Great Gatsby. The Revenant gaat over de hoofdrolspeler Glass die na een brute worsteling met een beer wordt achtergelaten door zijn groep. De rest moet je zelf maar kijken.

Into The Wild

De film uit 2007 blijft tijdloos. Alexander Supertramp die eigenlijk Chris McCandless heet gaat op zoek naar zichzelf en verlaat daarbij alles wat hij kent. Zelfs zijn geld verbrand hij om zo niks meer met de maatschappij te maken te hebben. Zijn droom is om naar Alaska te gaan en daar te gaan leven. Het vertrekt letterlijk into the wild. 

The Shawshank Redemption

Classic alarm! The Shawshank Redemption uit 1994 gaat over het leven in de Amerikaanse Shawshankgevangenis. Andy Dufresne wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar, zelf houdt hij echter vol dat hij onschuldig is. Hij raakt aan het begin maar moeilijk in contact met andere gevangenen, maar bouwt laten een sterke vriendenband op met ‘Red’ die wordt gespeelt door Morgan Freeman.