15 must-follow fotografen op Instagram

CREDITS: Pexels | Emils Plinte

Fotografie en Instagram gaan tegenwoordig hand in hand samen. Je kunt zelfs stellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien zoveel mensen zijn tegenwoordig fotograaf. Daarom hebben we voor jou vijftien must-follow fotografen op Instagram op een rijtje gezet zodat jij in alle rust van de mooiste kiekjes kunt genieten.

15 must-follow fotografen op instagram

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson is een britste fotograaf die inheemse volken prachtig op de foto zet. Zijn doel is om met zijn foto’s de uniekheid en het belang van de mensen beter in beeld te krijgen. Hij reist constant de wereld over, heeft drie boeken uitgebracht, een stichting opgezet en staat inmiddels bekend als een van de meest bekende fotografen ter wereld.

Jimmy Chin

Jimmy Chin is naast een bergsportatleet een Academy Award Winning filmmaker en National Geographic fotograaf. Met zijn foto’s legt hij verhalen vast tijdens het klimmen en skiën in gevaarlijke omgevingen en expedities. Hij is tevens een van de weinige mensen die van de top van de Mount Everest af is geskied.

Murad Osmann

Murad Osmann is een Russische fotograaf die bekend werd van zijn ‘Follow me to’ foto serie. Hij maakt de serie samen met zijn vrouw. Sindsdien staan ze bekend als een van de top travel influencers. De foto’s waar zijn vrouw altijd met dezelfde positie opstaat is begonnen omdat zij het telkens vervelend vond dat Murad een foto wilde maken. Ze probeerde hem weg te trekken. Dit heeft geleid tot een iconische serie die nog steeds populair is.

Theron Humphrey

Theron Humphrey groeide op in het kustgebied van North Carolina. Met zijn foto’s wil hij het landelijke leven en de stadsidealen weergeven. Dit doet hij samen met zijn beste vriend Maddie the Coonhound die op bijna elke foto staat.

Simone Bramante

Simone Bramante is een Italiaanse Creative Director en fotograaf. Zijn foto’s zijn het kenmerk van een visual storyteller voor wie de natuur een constante inspiratie is. Zijn foto’s stralen rust uit, hebben een perfecte kleurbalans en zijn gewoon een plaatje om naar te kijken.

Darryll Jones

Darryll Jones is een conceptueel kunstenaar uit Zuid-Afrika. Hij maakt de foto’s samen met zijn vrienden en de speelgoed-foto’s leveren geweldige plaatjes op. Voor de mannen die nog stiekem van hun speelgoed kunnen genieten is dit een echt must-follow account.

David Guttenfelder

National Geographic fotograaf David Guttenfelder focust zich met zijn foto’s op politieke conflicten, conversatie en cultuur. Hij heeft acht keer de World Press Photo Award gewonnen en hij is zeven keer finalist geweest voor de Pulitzer Prize. Verder heeft hij nog vele andere prijzen gewonnen en is hij een keer uitgeroepen tot Photojournalist of the Year. Kortom, deze man wil je volgen.

Dirk Bakker

Dirk Bakker is een grafisch ontwerper met een echte passie voor patronen en architectuur. Zijn foto’s zijn kleurrijk, symmetrisch en modern. Zijn OCD-vriendelijke foto’s zijn een echte aanrader om in je feed te hebben.

Steve McCurry

De afgelopen 30 jaar is Steven McCurry een van de meest iconische fotografen geweest in hedendaagse fotografie. Hij heeft talloze magazine- en boekcovers en tentoonstellingen op zijn naam staan. Al reizend over de wereld schiet hij de mooiste plaatjes.

Travis Jensen

Dit creatieve brein is naast fotograaf ook producer en editor. Zijn werk focust zich op straatscenes, straatportretten en stedelijke landschappen van San Francisco en Los Angeles. Zijn foto’s stralen stijl en persoonlijkheid uit, waardoor deze man meer dan verdiend in dit lijstje staat.

Nahidul

Vind jij London ook zo’n toffe stad? Dan is het zeker de moeite waard om Nahidul te volgen. Hij fotografeert alle verborgen praaltjes, architectuur en mensen die de stad te bieden heeft.

Mario Testino

Mario Testino is een van meest invloedrijke mode- en portretfotografen van deze tijd. Hij gaat al 40 jaar mee in het vak. De foto’s die hij maakt worden gepubliceerd in onder andere Vogue en Vanity Fair. Een echt legende in de mode industrie die je op je tijdlijn moet hebben staan.

Chris Burkard

Hij reist de hele wereld over om alle uithoeken van de aarde na te jagen. Chris Burkard heeft een camera en hij zal hoe dan ook de hele wereld over reizen. Hij fotografeert voornamelijk krachtige landschappen. Met zijn foto’s wil hij mensen inspireren om zelf op verkenning uit te gaan.

Rutger Pauw

Rutger Pauw werkt als fotograaf voor fotografie-en film bedrijf Magenta. Ze geloven dat je verhalen niet alleen moet vertellen maar ook moet laten zien door beeld. Rutger Pauw maakt ontzettend mooie plaatjes van outdoor sporten. Voor de sportliefhebber is dit account dus zeker een aanrader.

Ha’a Keaulana

Deze Hawaiiaanse mooie meid noemt zichzelf ook wel een Surftographer. Met een passie voor de oceaan maakt ze schitterende beelden van de zee en de surfers. Haar beelden geven een romantische beeld weer waar iedereen meteen van op vakantie wil gaan.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…