Tuin-upgrade: 6 zaken die iedere man nodig heeft

CREDITS: Eric Nopanen | Unsplash

Juni! De maand waarin het officieel zomer wordt. Hier hebben we zo lang op gewacht. Koude biertjes in de zon, barbecueën totdat de zon ondergaat. Dit zijn natuurlijk goede activiteiten voor op je vakantie, maar ook zeker gewoon in het dagelijks leven. Een terrasje pakken bijvoorbeeld. Maar ook geen slecht idee: gewoon in de eigen achtertuin. Maak van je tuin de ultieme plek om van het zomerseizoen te genieten. Wat kun je daarbij absoluut niet missen? Wij zetten het hier voor je op een rijtje.

Upgrade je tuin met deze props

1. In je tuin begint het allemaal met goed loungen

In de tuin zitten. Je hoort het al, zitten. Hier begint het min of meer mee. Als je met je goudgele vriendje of glaasje wijn in de tuin zit, wil je dat ook meteen goed doen. Investeer daarom in een goede loungeset. Als je dan gelijk goede kwaliteit aanschaft, heb je er jaren wat aan. Niet alleen heb je een plek waar je superchill kunt zitten, met de juiste kussens voeg je ook nog eens extra sfeer toe aan je tuin.

2. Grilland chill

Deze had je al zien aankomen. Maar een goede barbecue is natuurlijk zo ongeveer de meest belangrijke zaak in je tuin. Als je bij de slager bent geweest en eens even goed hebt uitgepakt, ga je je vlees ook nog eens lekker bereiden. Je kunt dit nog grootser aanpakken, door een (kleine) buitenkeuken te installeren. Zet er ook een koelkastje in, zodat je koude drankjes altijd binnen handbereik zijn.

beste barbecue
Foto: Aral Tasher

3. Bescherm jezelf met een zonnescherm

We kunnen natuurlijk eigenlijk geen genoeg krijgen van de zon. Tot op zekere hoogte. Als het kwik richting de veertig graden stijgt, wil je ook een spot in je tuin waar je juist even verkoeling vindt. Een zonnescherm biedt de uitkomst. Deze bevestig je met haken aan een boom, of een muur van je huis. Deze kun je op de koelere dagen weghalen, als het je te heet onder de voeten wordt, hang je ‘m juist op. Ideaal! Ook deze toevoeging zorgt voor veel sfeer.

4. Buitenbios

Na die eindeloos lange, koude, vieze winter wil je eigenlijk geen minuut binnen doorbrengen als het niet hoeft. Ook niet als je gezellig op de bank kruipt voor een filmpje. Daarom zeggen wij: buitenbios! Kan op verschillende manieren. Koop wat verlengkabels en laat je televisie buiten shinen bijvoorbeeld. Maar als je voor de échte ervaring gaat, hang je een wit laken op in de tuin en investeer je in een beamer. Wacht tot de zon zich weer uit de voeten heeft gemaakt en geniet!

thuisbioscoop
Foto: Roberto Nickson

5. Groen

Heeft niet altijd iedereen evenveel zin in, maar het levert wel veel op. Gooi die hele tuin zo vol mogelijk met planten, bloemen en noem het maar op. Een beetje kleur heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Als je helemaal los wilt gaan, laat je het zonnescherm schieten en span je touwtjes door de tuin. Zet er een klimop tegenaan en heb eventjes geduld! Zo krijg je min of meer hetzelfde effect als bij een zonnescherm, maar krijg je ook nog mediterrane vibes in je tuin.

6. Fix een kruidentuin

En als je dan die buitenkeuken hebt gefixt, of in ieder geval een flinke barbecue, kun je ervoor kiezen een kruidentuin aan te leggen. Dit kun je zo groot maken als je zelf wilt. Maar met ten minste de essentiële kruiden ga je jouw maaltijd nog net even extra upgraden. En je kunt ook nog tegen je gasten zeggen dat ze genieten van ingrediënten uit eigen tuin! Dit is er eentje voor de echte helden in de keuken!

tuin, <strong>Tuin-upgrade:</strong> 6 zaken die iedere man nodig heeft
Foto: Priscilla Du Preez
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…